Administracions

ADMINISTRACIONS

L'Ajuntament de Banyoles ajorna la sobirania fiscal fins que l'adopti l'AMI

CiU i Junts per Banyoles no van donar suport en el ple de dilluns a la moció que havia presentat la CUP, que sí que va tenir el vot a favor d'ICV

L'Ajuntament de Banyoles continuarà lliurant les liquidacions de l'IRPF dels seus empleats a la hisenda espanyola, i no pas a l'Agència Tributària de Catalunya. En el ple de dilluns es va rebutjar la proposta que havia presentat el grup de la CUP en aquest sentit, a través d'una moció. El govern, format per CiU i el regidor no adscrit Jordi Bosch Barraca, -amb majoria absoluta-, hi va votar en contra. A més de la CUP, va donar-hi suport el regidor d'ICV. Contràriament al que es podia esperar, Junts per Banyoles (ERC i RCat) no va votar-hi a favor, sinó que es va abstenir.

CiU i Junts per Banyoles van considerar que la decisió s'ha de prendre en el moment que l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) acordi que ho facin simultàniament tots els ajuntaments associats. A més, CiU va argumentar l'ajornament amb qüestions legals i va fer notar que els informes de secretaria i d'intervenció no eren favorables al canvi. “Un ajuntament té la responsabilitat de garantir la seguretat jurídica dels diners que gestiona”, va afirmar el portaveu de CiU, Miquel Vilanova. En nom de Junts per Banyoles, Josep Vicens va apel·lar a la necessitat de buscar un gran front comú en qüestions d'aquesta transcendència (“Tenim pressa per aconseguir un estat propi, però veiem indispensable que hi hagi com més unanimitat millor”) i va retreure a la CUP que actués de manera precipitada. Per la CUP, pagar a l'agència tributària catalana és legal i, en qualsevol cas –va assenyalar la regidora Sandra Pazos–, cal prendre decisions valentes, encara que això impliquin “desobediència”. Joan Luengo (ICV) va recórrer a unes frases de Martin Luther King per afirmar que, si es volen fer canvis a la societat, a vegades cal la desobediència.

LA FRASE

Si nosaltres governéssim i el poble ens demanés que desobeíssim, ho faríem
Sandra Pazos
PORTAVEU DE LA CUP

“Som liberals de tota la vida”

CiU tampoc va deixar que prosperés una moció de la CUP en què es demanava que s'estudiés la viabilitat de municipalitzar els serveis bàsics que actualment l'Ajuntament té cedits a empreses externes. Pel portaveu de CiU, Miquel Vilanova, la proposta contenia una càrrega ideològica. “Se'ns ha acusat alguna vegada de ser neoliberals. No ho som, però sí que som liberals de tota la vida”, va etzibar Vilanova, abans d'aclarir que ser liberal volia dir “tenir confiança amb els ciutadans” i deixar la gestió de serveis a la iniciativa privada. Junts per Banyoles i ICV sí que van votar a favor de la moció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.