Administracions

administracions

El Consell de la Selva trenca amb l'empresa del cas Manga

L'ens comarcal continuarà cobrant els tributs sense l'assessorament de GRS Local

Aquesta companyia presenta avui un ERO que afecta tota la plantilla de la delegació de Figueres

El Consell Comarcal de la Selva va anunciar ahir que prescindeix dels serveis de l'empresa GRS Local, implicada en el cas Manga. A partir d'ara, l'ens comarcal assumirà, sense assessorament extern, el servei de gestió i recaptació de tributs i de gestió cadastral municipal. Així ho van comunicar ahir mateix a tots els ajuntaments de la Selva.

“Des de fa uns mesos, estàvem negociant amb els advocats de l'empresa GRS Assessoria a l'Administració Local SL assumir aquest servei íntegrament sense la col·laboració d'assessorament extern”, va explicar Salvador Balliu, president del Consell Comarcal de la Selva. Balliu va subratllar que han pres aquesta decisió seguint “en tot moment les indicacions rebudes per part dels advocats contractats pel Consell per seguir aquest procés i les converses d'aquests amb els advocats de l'empresa GRS”. El bufet d'advocats que ha assessorat el Consell Comarcal ha estat el Roca Junyent.

El president del Consell va mostrar-se convençut de la continuïtat del servei que actualment s'ofereix “amb les mateixes garanties de qualitat amb què s'ha portat a terme fins avui”.

Concurs de creditors

L'anunci del Consell Comarcal coincideix amb la presentació al jutjat del concurs de creditors de l'empresa. De fet, Balliu es va emparar en “la difícil situació per la qual l'empresa GRS està passant” per argumentar també la decisió de prescindir dels seus serveis.

Segons va informar el Consell Comarcal de la Selva, GRS Local presentarà avui un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afecta els onze treballadors de la delegació de l'empresa a Figueres. A més, el Consell ha decidit personar-se en aquest procediment, segons va anunciar ahir Balliu.

Empresa sota sospita

El Consell Comarcal va començar a l'abril a estudiar mecanismes per poder prescindir de GRS, perquè no se sentia còmoda amb els seus serveis després de l'esclat del cas Manga. En aquesta operació, en què es va detenir l'aleshores president del Consell, també es va detenir l'apoderat i l'administrador de GRS. El trencament amb aquesta empresa era una exigència de tots els partits de l'oposició i també d'ERC, sòcia de CiU a l'ens comarcal de la Selva.

LA FRASE

Estàvem negociant amb els advocats de l'empresa assumir el servei íntegrament sense assessorament extern
Salvador Balliu
President del Consell de la selva

LA DATA

28.06.13
L'empresa
GRS Local presenta avui un expedient de regulació d'ocupació als jutjats.

LA XIFRA

11
treballadors
de GRS Local, tota la delegació de Figueres, estan afectats per l'ERO que es presenta.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.