Administracions

seguretat

Les denúncies per consum d'alcohol, a l'alça a Lloret

Respecte del 2012 s'han triplicat, fet que s'atribueix en part a un major control per l'aplicació de l'ordenança de civisme, segons dades que es van donar a conèixer en la junta de seguretat local

Les denúncies per consum d'alcohol a la via pública, baralles i alteracions de l'ordre a Lloret de Mar han augmentat aquest any un 300% respecte del 2012, segons dades que es van donar a conèixer en la junta de seguretat local. En concret, durant el 2012 la policia va tramitar 83 denúncies, mentre que durant aquest any ja se n'han posat 246. També s'han intensificat les denúncies en el grup d'infraccions que comporten un deteriorament de la imatge de Lloret de Mar i la neteja de les vies, com ara orinar al carrer o malmetre elements de la via pública. Aquestes denúncies han passat de 203 l'any 2012 a 280 el 2013, una diferència que suposa un augment de prop del 15 %. Cal destacar també, encara que en menor terme, l'augment de les denúncies per molèsties veïnals i l'augment de les infraccions en matèria d'animals domèstics, amb un augment de prop del 30% d'animals abandonats. En la junta també es va informar de la reducció del 50% de les sancions per incompliment del reglament de platges, conseqüència en part del treball previ a la temporada d'estiu de la policia administrativa i els vigilants de l'entorn per verificar les condicions i prevenir les infraccions.

Pel regidor de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament, Jordi Martínez, les dades “són un reflex que la pressió de control exercida a través de l'aplicació de l'ordenança de convivència per la policia local ha estat molt alta”. Martínez també va destacar que l'ordenança ha permès establir actuacions prioritàries a la policia local. També es van valorar molt positivament la presència i coordinació amb Mossos d'Esquadra en les zones i horaris més conflictius, la col·laboració i coordinació de la societat civil, gremis i també veïns, i l'increment del treball amb altres àrees i serveis municipals.

LA XIFRA

246
denúncies
per consum d'alcohol al carrer s'han tramitat durant aquest any, mentre que el 2012 en van ser 83.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.