Administracions

badalona

Dos sindicats denuncien nous ascensos a dit dins la Policia Local de Badalona

La PSU i l'SFP lamenten l'elecció temporal d'un sergent a la Guàrdia Urbana que no ha superat cap procés de selecció

Els dos principals sindicats de la Guàrdia Urbana de Badalona, la Plataforma Sindical Unitària (PSU) i el Sindicat de Funcionaris de Policia (SFP), han coincidit a denunciar que s'estan produint nomenaments irregulars, fets a dit, dins el cos. La PSU va adreçar ahir al matí una carta a l'alcalde Xavier Garcia Albiol en què li demana que revoqui el darrer nomenament d'un sergent, elegit –segons el sindicat– pel regidor de Seguretat Miguel Jurado, amb el suport de l'actual cúpula policial. Aquesta persona hauria estat nomenada temporalment sergent per cobrir una baixa del mateix rang. La PSU entén que “no s'ha triat el perfil professional més adequat” i que la decisió “genera gran desconcert en la plantilla i en les expectatives professionals dels seus membres”. A l'escrit entrat ahir per registre, recorda que hi ha sergents amb importants plusos econòmics i fins i tot subinspectors que poden cobrir la baixa. A més, indiquen que la persona elegida és un membre del cos “allunyat de la realitat de la plantilla”. Portava més de quinze anys exercint de delegat sindical de la UGT.

Per la seva banda, l'SFP ha lamentat que es facin nomenaments de comanaments a dit “per evitar així oposicions irregulars” i denuncia que, a banda del nomenament d'aquest sergent, s'ha produït l'ascens de la seva germana a caporal, també fet a dit. Segons el sindicat, s'estan posant galons a policies que “ni tan sols han aprovat el psicotècnic per accedir a aquesta plaça”. L'SFP lamenta que el regidor de Seguretat “es passegi per les dependències policials assenyalant aquells que ascendirà” i que, a més a més, “se'n vanagloriï”. “Es tracta de diners públics i tothom hauria de tenir les mateixes possibilitats de promoció”, apunten. El sindicat considera que a la Guàrdia Urbana de Badalona es viu, en ple any 2013, “un sistema dictatorial , on es compren voluntats i silencis”.

Des del govern del PP asseguren que al cos, ara mateix, hi ha dos sergents que estan nomenats de forma interina a l'espera que finalitzi el concurs-oposició que es va fer al maig, quan només va aprovar una persona que ara està finalitzant el període de pràctiques. L'executiu del PP defensa que tots els sergents que seran nomenats de forma definitiva ho seran perquè han superat les oposicions pertinents.

Respecte el darrer nomenament que denuncien els dos sindicats, l'executiu del PP es limita a defensar que “és provisional” i que la persona elegida ho ha estat així perquè es tractava del caporal operatiu amb major antiguitat dins del cos. El PP considera que aquest element “és del tot objectiu”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia