Administracions

Canvi de gestió i estalvi al Consell de la Selva

L'oposició s'absté en l'aprovació del pressupost, però avala que l'ens es faci càrrec de la recaptació

Van plegar quatre consellers

El pressupost del Consell Comarcal de la Selva pel 2014, que puja a 24.867.413,83 euros, va ser aprovat ahir amb el vot favorable de CiU i ERC i l'abstenció dels grups de l'oposició, que malgrat el sentit del seu vot, van donar el seu vistiplau al document, amb matisos. El conseller responsable d'Hisenda, Joaquim Torrecillas (CiU), va destacar com a dada “històrica” que, pel que fa a l'import, el del 2014 serà un pressupost “similar” al de l'any 2007, i permetrà als ajuntaments un estalvi de 550.000 euros.

“El Consell Comarcal ha aconseguit tornar a la realitat d'aquella època”, va dir, i va destacar, a més, dos canvis de model que han permès un estalvi important que repercutirà en els ajuntaments: la recaptació tributària passa a mans del Consell, no hi ha cap empresa intermediària. Això representa una disminució de costos que es traslladarà als ajuntaments. El Consell tampoc no participa ja en la gestió dels menjadors escolars, ja que se'n farà càrrec l'empresa Eurest al cent per cent. Pel que fa al personal de GRS que s'ha incorporat al Consell, Torrecillas va reiterar que l'any vinent es faran les bases per fer el concurs per a les oposicions, i que de moment els exempleats de GRS són interins en el consell.” Són uns pressupostos de responsabilitat, d'optimització de recursos públics i fets pensant en el ciutadà”, va destacar. El portaveu del PSC, Martí Nogué, va considerar bo que l'estalvi repercuteixi en els ajuntaments, però va criticar que es podia haver fet abans:. “És una cosa que es veu que es podia haver estalviat i ara es posen la medalla”, va dir. Joan Salmeron (ICV) va destacar que hi ha “esforç per anar pel bon camí”, i Marc Fuertes (MILLOR) va dir que, a diferència del pressupost del 2013, ara sí que té confiança en els comptes. Tot i així, es va abstenir perquè no veu clar l'apartat que fa referència a la gestió de les deixalles, i que afecta la planta de triatge de Lloret.

Comiat de quatre consellers

En el ple d'ahir van presentar la renúncia com a consellers dos regidors del PP (Enric Martínez i Jaume Fontanet, regidors de Lloret i Santa Coloma, respectivament), un del PSC (José Martínez, de Maçanet de la Selva) i Moisès Garcia, d'ERC d'Amer, que ha decidit deixar tots els seus càrrecs de responsabilitat vinculats a ERC, però que continuarà com a regidor no adscrit a l'Ajuntament d'Amer.El lloc de Garcia en el consell l'ocuparà Isabel Lozano, de Caldes de Malavella, però no és segur que Lozano passi a portar l'àrea d'Esports, de la qual Garcia era responsable. El president del Consell, Salvador Balliu, va tenir paraules d'agraïment per als qui pleguen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia