Administracions

L'Ajuntament de Tossa redueix el pressupost

Puja a 10.395.000 euros, i es porta divendres a l'aprovació del ple

L'Ajuntament de Tossa portarà a l'aprovació del ple, divendres, el pressupost municipal, que puja a 10.395.000 euros, gairebé dos milions menys que el del 2013. D'aquests diners, 82.900 es destinaran a inversions, amb la possibilitat que s'ampliï la partida si finalment hi ha superàvit en el pressupost d'enguany. La regidora d'Hisenda, Maria Àngels Pujals, considera que s'ha fet un pressupost “realista i ajustat entre les despeses fixes i els ingressos previstos”. “Les inversions s'han reduït a aquelles que l'estalvi municipal pot finançar. És una mesura de prudència davant de la falta de liquiditat d'altres administracions i la reducció de les subvencions.”

En el capítol d'inversions per l'any 2014 està previst l'arranjament de camins; la millora dels vehicles de la policia local; una nova il·luminació interior a la Casa de Cultura per facilitar les exposicions, i el subministrament de màquines per comptar les persones que accedeixen a la Vila Vella durant l'any. També està previst invertir en la millora de les instal·lacions de reg amb aigua regenerada, en la remodelació de la zona d'aparcament de submarinistes de la Mar Menuda i en la nova retolació de carrers.

Moltes d'aquestes inversions donen resposta a suggeriments i peticions que el sector privat va fer durant les Trobades de Tardor, les sessions entre el consistori i els empresaris privats de la població, segons un comunicat de l'Ajuntament. L'alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich, va afirmar que, a grans trets, el pressupost “pretén aconseguir l'equilibri entre els quatre grans objectius de l'equip de govern: reduir el termini de pagament de les obligacions municipals als creditors; millorar la qualitat dels serveis públics; engegar un seguit d'obres i actuacions per dinamitzar l'activitat econòmica, i rebaixar la pressió fiscal als veïns fins al nivell que permeti la sostenibilitat de les finances municipals”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia