Administracions

administracions

Els alcaldes volen la llei de la Cerdanya per liquidar la divisió provincial

Diuen que sense la divisió territorial espanyola els ceretans tindrien unificats els centres administratius

Ho han debatut amb el president de l'ACM

A la Cerdanya estan farts dels problemes que comporta haver d'anar a fer segons quins tràmits a Girona, a Barcelona o a Lleida. Tot plegat és fruit de la divisió territorial espanyola que parteix la Cerdanya en dues províncies, Girona i Lleida. Per això, els alcaldes ceretans amb el president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Ramon Moliner, al capdavant, van aprofitar ahir la visita del president de l'Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch, per insistir en la necessitat que prosperi al Parlament una llei pròpia de la Cerdanya que oficialitzi un estatus especial com la que té la Vall d'Aran.

Aquesta llei posaria fi definitivament a la partició administrativa i, a més, permetria a les administracions locals abordar amb una perspectiva pirinenca les problemàtiques que tenen.

Aquesta llei específica per a la Cerdanya durant l'època del tripartit no va ni arribar a debatre's al Parlament.

Una altra de les màximes preocupacions dels alcaldes que va recollir Buch és la incògnita de com els afectarà la reforma local de l'Estat i com incidirà en l'atenció als ciutadans. El president de l'ACM va alertar que els serveis educatius o socials hauran d'anar coordinats a través de les diputacions o organismes molt llunyans als ciutadans si prospera la llei espanyola. Per això va reivindicar, un cop més, la proximitat que ofereixen els ajuntaments.

LA XIFRA

15
alcaldes
ceretans es van reunir amb el president de l'Associació Catalana de Municipis.

LA FRASE

La llei de Madrid l'únic que fa és retallar serveis als ciutadans. Els ajuntaments hem demostrat que poden oferir serveis
Miquel Buch

Preocupació per les lleis locals

El president del Consell Comarcal de la Cerdanya i alcalde d'Alp, Ramon Moliner, va aprofitar la visita de Miquel Buch per transmetre-li la seva preocupació entorn de les reformes que afecten els ajuntaments. Així, i a part de la llei local de l'Estat, també va manifestar la preocupació per la llei de règim local catalana i la gestió dels fons de cooperació local.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia