Administracions

badalona

Badalona construirà una piscina olímpica al barri de Bufalà

El govern del PP calcula que la instal·lació, que durà el nom de Mireia Belmonte, estarà enllestida a finals del 2016

L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol (PP), i la nedadora Mireia Belmonte van anunciar ahir el projecte de construcció d'una piscina amb carrils de 50 metres (inexistent a la ciutat), que s'aixecarà en els propers anys a l'espai que ocupa l'antiga fàbrica Focus, al barri de Bufalà. La piscina durà el nom de Mireia Belmonte, una idea que en un primer moment s'havia pensat per a la piscina del Centre però que finalment s'ha reconsiderat ateses les deficiències que presenta aquesta instal·lació.

La nova piscina, un vell reclam del Club Natació Badalona, s'emmarcarà en un complex esportiu més ampli, que en una primera fase inclourà la part lligada a l'aigua, un gimnàs i un restaurant. Aquest equipament està pressupostat entre 10 i 12 milions d'euros, que s'abonaran durant els propers quatre anys, en el cas que tota l'aportació acabi provenint de les arques municipis (el pressupost d'inversions del 2014 reservarà una partida de 2,5 milions d'euros). Això sí, l'empresa constructora s'haurà de comprometre a enllestir els treballs en un parell d'anys, tot i saber que el cobrament es dilatarà en el temps.

Garcia Albiol contempla la possibilitat que sigui l'Ajuntament qui s'acabi fent càrrec de tot el cost però va assegurar que aquest seria “el pitjor dels escenaris”. L'alcalde confia reunir inversió afegida, provinent d'altres administracions com la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.L'objectiu és que el complex estigui construït a finals del 2016. Els primers moviments de terra, però, es veuran en els propers mesos.

Mireia Belmonte va agrair la decisió municipal de batejar la nova piscina amb el seu nom i es va manifestar “molt feliç”, tant per aquest fet com perquè Badalona podrà disposar, per fi, d'una piscina amb les mides olímpiques. Ella ja ho va reivindicar l'any 2008, quan va protagonitzar el pregó de les Festes de Maig.

Buscant suports polítics

Els diners que es requereixen per iniciar la construcció del nou complex esportiu-piscina Mireia Belmonte provindran del pressupost d'inversions de l'Ajuntament de Badalona. Això significa que els plans d'Albiol necessiten d'un suport extern, un altre partit polític, com a mínim, que avali els números en un ple municipal. Ahir mateix, CiU, a través de Ferran Falcó, ja es va mostrar favorable a aquesta actuació, tot reclamant que es converteixi en un referent de ciutat. Falcó exigeix alhora una inversió en la piscina municipal del Centre (Albiol va garantir una partida immediata de 150.000 euros).

Albiol ho tindrà més complicat per comptar amb els vots del PSC i ICV-EUiA. El socialista Jordi Serra creu que “ara no és el moment de gastar 12 milions en una piscina perquè hi ha altres prioritats” mentre que Carles Sagués (ICV-EUiA) opina que cal prioritzar inversions que atenguin urgències socials.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia