Administracions

cas manga

Els plecs dels concursos del Consell de la Selva, a mida

Àlex Ros, imputat en el cas Manga i examo de GRS, es vantava en una conversa telefònica que per estar més segur de guanyar “muntava un comitè” al Consell amb cinc amics seus

El servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària manté que Àlex Ros (administrador de GRS) feia ell mateix els plecs dels concursos del Consell Comarcal de la Selva i que d'aquesta manera guanyava sempre.

Així ho explica Ros en una conversa telefònica intervinguda, en què rep una trucada d'una dona identificada amb el nom de Mar, el dia 12 de juliol del 2012. En aquesta conversa, Àlex Ros presumptament explica a Mar no només que els plecs dels concursos els fa ell, sinó que per estar-ne més segur munta “un comitè d'experts al Consell Comarcal” amb cinc amics seus, i que d'aquesta manera guanya sempre. La magistrada Pilar de Lara pregunta sobre aquest aspecte a Àlex Ros en la declaració que va fer quan va ser detingut, però Ros va negar que fes els plecs, que si ho havia dit, era fals.

Pel que fa als amics, Ros podria estar al·ludint, entre altres, a Joan Carles Feliu, funcionari imputat en el cas, i que Vigilància Duanera sospita que va fer favors a GRS. Una de les converses gravades és del 5 d'abril del 2012. Ros truca a Feliu i li diu que necessita “un favor”. “Si et puc ajudar, saps que te'l faré”, contesta Feliu. Llavors Ros li explica que necessita un certificat del Consell Comarcal de la Selva per poder-se presentar a un concurs, i queden que l'enviarà per correu electrònic. Una mica més endavant en la conversa, Àlex Ros li diu: “El tema és que jo et posaré al certificat unes quantitats que no són certes, però tampoc són una bestiesa. Et diré que el 2009 vam facturar 200.000 euros per cadastre; el 2010, 280.000, i el 2011, 310.000. Com que això al final no és superior a l'import de contracte... Jo et passo això i ja està, ho signes.”

Quantitats falses

Qüestionat per Pilar de Lara sobre aquesta conversa, que es pregunta com és que el funcionari no hi posa cap obstacle malgrat que Ros li està dient que escriurà quantitats falses, Joan Carles Feliu contesta que s'hauria de veure el certificat per poder-ho contrastar. “Vull entendre que les quantitats eren certes”, respon.

Potinejar concursos

En una altra conversa que la jutgessa reprodueix a Joan Carles Feliu, una treballadora presumptament s'hauria enfrontat un dia a Josep Maria Franch dient-li: “Jo sé qui ets, ets un paio que ha demanat les preguntes perquè la teva dona sigui qui és aquí dins, ets un paio que potineja els concursos gràcies a mi per guanyar el concurs des de fa 17 anys, a mi no m'expliquis pel·lícules de por que jo sé qui ets.” La conversa –que Àlex Ros explicava a Feliu– reflectiria, segons es desprèn del sumari, com es podria haver arribat a manipular el concurs per adjudicar a GRS la gestió dels tributs de la Selva.

LA DATA

12.07.12
És el dia
que, segons la conversa gravada pels agents, Ros va explicar que es feia els plecs dels concursos.

Els treballadors incòmodes de Think Twice

Més d'un treballador “incòmode” per a Robert Fauria hauria acabat a una altra empresa d'Àlex Ros, concretament Think Twice, de la qual Ros era administrador i que era participada al 60% per GRS. Una va ser Carme Córdova, l'exregidora d'Arbúcies que va ser acomiadada en descobrir-se que modificava expedients a benefici de familiars. El sumari posa de manifest que Córdova continuava fitxant al Consell, tot i que tothom tenia entès que l'havien acomiadat. Feliu admet en la declaració davant la magistrada que el va sorprendre molt veure Córdova a les oficines del Consell el dia que els agents de Vigilància Duanera van escorcollar les oficines. També va acabar a Think Twice un treballador de l'Ajuntament de Sant Hilari que havia anat a les llistes de CiU. Aquest treballador havia estat contractat a l'Ajuntament després de les eleccions del 2011, però de manera irregular, segons va exposar el Síndic de Greuges el 10 de gener del 2013. Fauria hauria demanat a Ros que li donés feina a Think Twice, però, segons es desprèn del sumari, les despeses que havia d'assumir Ros per un treballador imposat es pagaven presumptament a través de factures inventades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia