Administracions

Consells comarcals

Pendents de l'impacte de la llei d'administració

Els presidents dels consells comarcals temen que la LRSAL elimini aquest ens

Els presidents dels consells comarcals de la demarcació gironina van mostrar ahir la seva preocupació per l'impacte que tindrà la nova llei d'administracions locals (LRSAL). Sota el principi de la racionalitat econòmica i d'evitar les duplicitats, aquesta llei limitarà la capacitat dels ajuntaments per oferir serveis que no es deriven de competències pròpies i obre la possibilitat que els municipis de menys de 20.000 habitants traspassin la gestió de les competències pròpies a les diputacions. Els presidents dels consells comarcals van defensar la necessitat de l'ens comarcal –que podria desaparèixer amb aquesta llei– com a administració propera al ciutadà. “Veiem que no és clar com es desenvoluparà aquesta llei, i que els consells tenim molt clar que són necessaris però que la llei té la tendència a fer-los desaparèixer”, va manifestar ahir Salvador Balliu, president del Consell Comarcal de la Selva.

La proximitat

“Els consells són un organisme de proximitat que som més propers al territori; no és el mateix una comarca com la Selva, que està molt dispersa, o l'Alt Empordà, que té 68 municipis, que una comarca com el Baix Llobregat, que té un altre tipus d'afectació”, va argumentar Balliu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia