Administracions

Endesa reclama un deute municipal a l'exinquilina del Tinglado de Sant Feliu

Són 4.800 euros de llum des del juliol fins al març, però el bar va tancar al setembre

L'anterior inquilina del Tinglado de Sant Feliu, Àngela Pous, que va gestionar el bar i la resta de l'equipament des de l'estiu del 2012 fins al setembre de l'any passat, reclama a l'Ajuntament que assumeixi la part del deute elèctric que s'ha acumulat des que Endesa va instal·lar el comptador, el juliol passat. Des d'aleshores fins al març l'elèctrica li reclama uns 4.800 euros, però Pous argumenta que només li poden imputar 973,18 euros, en concepte de potència i consums, fins que van rescindir l'acord de cessió, el 9 de setembre del 2013.

L'alcalde, Joan Alfons Albó, garanteix que el municipi assumirà la diferència de la facturació des del setembre fins ara. I tant el secretari com els serveis tècnics diuen que s'està cercant una solució. Però Pous justifica el neguit perquè Endesa l'ha inclòs en un registre de morosos i l'amenaça de demandar-la. L'exinquilina ha signat un reconeixement del deute de 973,18 euros i el compromís d'abonar-lo. Amb tot, els tècnics argumenten la trava administrativa que implica pagar la factura d'un privat amb diners públics.

Cúmul de maldecaps

El 2012, Pous va guanyar l'adjudicació del servei de bar i lloguer de caiacs i bicicletes perquè el museu del Tinglado obrís sense personal públic. El municipi en va tramitar la concessió, però Ports de la Generalitat –titular de l'edifici– va impugnar el procediment. Un any després, un decret d'alcaldia va esmenar l'error amb la fórmula de la cessió d'ús. Tot i així, a l'empresa no li sortien els números –Ports li reclamava més de 4.000 euros anuals per una petita terrassa– i també s'havia topat amb problemes perquè Endesa donés d'alta el comptador elèctric, per un altre deute d'una de les empreses que havien rehabilitat l'espai. Sense potència, no podien fer anar la climatització i la cafeteria esdevenia un forn als mesos d'estiu.

Al juliol, Pous i l'alcalde van pactar rescindir el contracte a final de temporada. Però alhora els tècnics municipals van desencallar l'alta elèctrica, a nom de l'empresa però amb l'adreça errònia i sense avisar l'administradora. Per això, Pous no se'n va assabentar fins a l'octubre, i des d'aleshores el deute i el problema han crescut.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia