Administracions

Renúncia del Consell de la Selva a fer una nova seu

L'ens torna a l'Ajuntament de Santa Coloma uns terrenys cedits el 2008

Balliu diu que toca pensar amb el cap

El Consell Comarcal de la Selva descarta construir una nova seu a Santa Coloma de Farners. En el ple del 12 de maig del 2008, l'Ajuntament de Santa Coloma havia cedit uns terrenys a l'ens comarcal per a la construcció de l'edifici. L'Ajuntament i el Consell selvatà, que presideix Salvador Balliu (CiU), han pactat que la finca, al carrer Moragues, torni a ser de Santa Coloma, i així quedarà confirmat en el ple farnesenc de dilluns.

Balliu ha explicat que les circumstàncies han canviat respecte al 2008. La nova seu del Consell formava part del desenvolupament d'un sector de Santa Coloma que incloïa un edifici per als jutjats i un centre d'investigació relacionat amb la biomassa. Aquest sector s'ha d'urbanitzar abans que es facin les noves construccions, que queden aparcades sine die.

El president del Consell de la Selva, i alhora alcalde de Caldes Malavella, considera que ara “no és el moment indicat” per fer obra nova, i més tenint en compte –explica– la migradesa dels recursos de la institució. “Vivim de les subvencions i donem serveis als ajuntaments”, diu Balliu, president del Consell des del març del 2013, quan va ocupar el lloc de Robert Fauria, imputat pel cas Manga, que havia dimitit un mes abans.

“Bona sintonia”

El Consell Comarcal ocupa actualment un edifici de l'Ajuntament de Santa Coloma, al qual paga un lloguer. Balliu diu que hi ha “bona sintonia” entre les dues institucions i que, en el futur, l'Ajuntament podria tornar a fer la cessió de la finca per a la nova seu mitjançant un conveni. “Tenim la intenció de desenvolupar aquell sector, però quan sigui possible”, declara.

Fonts de l'equip de govern de Santa Coloma de Farners (CiU-PSC) han confirmat que la cessió del 2008 dels terrenys al Consell quedarà revocada dilluns, en el segon punt de l'ordre del dia del ple municipal. L'edifici del Consell és al cèntric passeig de Sant Salvador.

Segona marxa enrere després del centre de biomassa

La marxa enrere en la construcció del nou edifici del Consell és la segona d'un projecte de pes en els últims mesos a la Selva. Al març, l'equip de govern del Consell (CiU-ERC) ja havia anunciat que desistia de construir un centre d'innovació i aplicacions de la biomassa (Ciab), que hauria d'anar molt a prop de la hipotètica futura seu del Consell Comarcal.

Balliu explica que el centre requeria personal, que el Consell no podia assumir. Aquest és un dels factors que van fer que el Consell renunciés a una subvenció (europea) del Feder de 400.000 euros, i una altra de la Diputació de 200.000. Paral·lelament, ajuts econòmics de la Generalitat de 830.000 euros, mitjançant el Puosc, que havien d'ajudar a finançar el centre es destinaran a un altre projecte, pendent de definir. L'expresident del Consell Robert Fauria era un dels principals impulsors del centre de biomassa. En el ple del Consell de la Selva del 18 de març, Balliu va assegurar que el centre de recerca de biomassa era “del tot inviable”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia