Administracions

Subhasten un hotel de Lloret per deutes amb l'Ajuntament

El consistori ha embargat l'Hotel Selvamar perquè arrossega des de fa molts anys deutes per diversos tributs que pugen a 200.000 euros

L'establiment, de tres estrelles, té 65 treballadors

El Consell Comarcal de la Selva ha posat a subhasta l'Hotel Selvamar de Lloret de Mar per un import de 7.023.166,18 euros. L'hotel, que està embargat, arrossega un deute de fa molts anys amb l'Ajuntament de Lloret, que és el que ha iniciat l'expedient, després de molts intents infructuosos perquè es pagués el deute. Segons va explicar ahir el regidor d'Hisenda, Arseni Frigola, el deute amb l'Ajuntament és ara d'uns 200.000 euros en concepte d'aigua, escombraries i IBI, entre altres impostos, tot i que havia estat més elevat.

“Sempre hi ha la possibilitat que l'empresa pagui el deute i es retiri la subhasta”, va dir ahir Frigola, tot i que va remarcar que durant anys s'han donat facilitats de pagament i s'ha fraccionat el deute, sense que s'aconsegueixi que es posin al corrent de pagament. “Ni donant facilitats han fet front al deute, i quan s'arribava a un acord per pagar a terminis pagaven al principi però després ja no”, va resumir Frigola. L'Ajuntament ha fet alguna reunió amb el comitè d'empresa, atès que la principal preocupació és que no es perdin els llocs de treball. Amb Selvamar hi ha dues societats: la propietària i la que explota l'establiment. Totes dues tenen deutes amb entitats bancàries i proveïdors. “Hem passat un procés molt llarg, hem donat moltes facilitats i, sentint-ho molt, hem d'acabar així”, va resumir ahir el responsable d'Hisenda.

Llogat des del 1994

En l'expedient administratiu que s'instrueix al servei de Gestió Tributària del Consell Comarcal, la societat deutora és Caslobrasca SL, propietària de la finca, que té llogada a Envasados Alimentación SL des del 1994 i per un termini de 30 anys. La data de la subhasta s'ha fixat per al 23 de juliol, i en l'expedient consten càrregues financeres per valor de 6.776.833,82 euros. La finca està valorada en 13.800.000 euros.

L'hotel, de tres estrelles i construït en un solar de 8.387 m², té 65 treballadors i 243 habitacions (uns 480 llits). De moment, els deutes amb l'Ajuntament ja han costat a l'hotel la pèrdua d'un local al costat que la propietat de l'hotel llogava i es destinava a restauració. A partir de finals d'aquest mes, però, ja serà propietat municipal. El regidor de Promoció Econòmica, Jordi Orobitg, va manifestar ahir que no es vol perjudicar ni empresa ni treballadors, però que tampoc no es pot “abusar” de la bona disposició de l'administració per buscar solucions. “Des de l'Ajuntament volem que continuï i que no es perdin llocs de treball”, va concloure.

LA FRASE

Hem passat un procés molt llarg, hem donat moltes facilitats i, sentint-ho molt, hem d'acabar així
Arseni Frigola
regidor d'hisenda

El comitè, a l'expectativa

El president del comitè d'empresa de l'hotel, José Luis Sánchez, va explicar ahir que, segons la informació que els ha arribat des de l'empresa que gestiona l'hotel, s'intentarà fer front al deute que es té amb l'Ajuntament abans del juliol. Els treballadors han tingut en alguna ocasió problemes per cobrar a l'hora, i per aquest motiu, de fet, hi ha convocada una vaga el dia 6 de cada mes, però no s'ha arribat a fer mai perquè
sempre s'ha cobrat, malgrat que de vegades hi ha hagut algun entrebanc. El comitè encara no ha comunicat l'embargament als treballadors. L'hotel ocupa una finca que limita amb els carrers Maurici Serrahima, Doctor Fleming i Joaquim Ruyra. La superfície del solar que no està edificada es destina a jardins,
zones esportives i serveis similars.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia