Administracions

Revés judicial contra l'Ajuntament de Tossa

Ha de pagar 100.000 euros en interessos de demora per dues obres

El jutjat contenciós administratiu número 3 de Girona ha condemnat l'Ajuntament de Tossa a pagar 106.563,76 euros en concepte d'interessos de demora en el pagament de les certificacions d'obra de la piscina coberta.

Els fets es remunten a l'any 2000, quan l'empresa Construcciones Rafael Luque SL va fer les obres de pavimentació i serveis al sector KM1 de la carretera a Llagostera i la construcció de la piscina. Les obres van tenir desviacions del pressupost inicial, i el pagament de l'excés d'obra executada es va incorporar a successius pressupostos municipals.

El 2007, Construcciones Rafael Luque SL va començar a reclamar els interessos de demora. Davant la impossibilitat d'arribar a un acord amb l'Ajuntament, l'empresa va presentar dos contenciosos administratius l'any 2010 per reclamar el pagament d'interessos de demora. El primer contenciós feia referència a les certificacions derivades de les obres de pavimentació i serveis al sector KM1 de la carretera a Llagostera, i es va resoldre al setembre de 2012 amb una sentència favorable a l'Ajuntament en què es desestimava la reclamació de l'empresa (13.834 euros). El segon contenciós es va interposar per reclamar interessos de demora en el pagament de les certificacions de les obres de la piscina coberta municipal, i en una sentència d'octubre de 2012 es va estimar, en part, el recurs presentat pel constructor i es va condemnar l'Ajuntament a pagar 12.014,57 euros, tot i que Construcciones Rafael Luque SL en reclamava 118.225,10. El gener de 2013, però, l'empresa Luque Estructuras SL va interposar un altre contenciós per reclamar el pagament dels interessos de demora corresponents a les certificacions de les obres de construcció de la piscina municipal desestimades pel jutjat, argumentant que era titular dels drets de cobrament derivats de les certificacions d'obra endossades al seu favor per l'empresa Construcciones Rafael Luque SL. El mes de març el jutjat va donar la raó a Luque Estructuras SL i va condemnar l'Ajuntament de Tossa a pagar 106.563,76 euros. La sentència no es pot recórrer i ha estat notificada a l'Ajuntament aquesta setmana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia