Administracions

Els habitatges d'ús turístic de Lloret, regulats a l'hivern

L'Ajuntament calcula que hi ha uns 800 apartaments i cases que no estan donats d'alta en el registre municipal

Tots els grups del consistori estan a favor de regular-ho, excepte ICV-EUiA

L'Ajuntament de Lloret preveu tenir a punt a l'hivern l'ordenança que reguli el sector dels habitatges d'ús turístic, i es planteja aquesta temporada d'estiu per recollir dades i parlar amb la resta de formacions. Aquestes són algunes conclusions que es van recollir en el ple de dilluns, en el punt en què es va fer l'aprovació provisional del POUM en relació amb els habitatges d'ús turístic. Segons un estudi que té l'Ajuntament, es calcula que hi ha uns 800 apartaments o cases que es lloguen i no estan regularitzats per a ús turístic.

L'estudi que de moment té l'Ajuntament s'ha fet en part recollint l'oferta que hi ha a internet de cases i pisos de lloguer i a partir de les segones residències. L'ordenança ha de servir per decidir si es permet que s'implantin en determinades zones o a tot el municipi, entre altres coses. “Ens hem de posar d'acord tots sobre on deixem que n'hi hagi i on no, i que hi hagi un criteri de proporcionalitat que impedeixi la concentració en uns punts determinats”, va manifestar el regidor de Turisme.

La modificació del POUM es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups a excepció d'ICV-EUiA, que hi va votar en contra perquè s'oposa a aquests usos. El seu regidor, Xavier Rodríguez Pacios, havia presentat una al·legació perquè es prohibís l'habitatge d'ús turístic a les urbanitzacions, però no es va estimar perquè es va considerar que la regulació d'aquest sector s'ha de fer a través d'un reglament i no del planejament. Per Rodríguez Pacios, serà una modificació “pensada per a l'1% de la població i en contra del 99%”, i que no aportarà millores a l'economia local. Anna Pascual (PSC) va demanar que l'equip de govern es posi a treballar “ja en el reglament”, mentre que el portaveu del Millor, Marc Fuertes, va carregar contra Pacios dient que ho vol “prohibir tot”, i va demanar que l'Ajuntament sigui “molt dur i ferm per controlar-ho”.

LA FRASE

Hem d'avançar com més de pressa millor per desenvolupar l'ordenança que reguli aquesta activitat
Jordi Orobitg
Tinent d'alcalde de turisme

LA XIFRA

800
apartaments
il·legals calcula l'Ajuntament que hi pot haver a Lloret, basant-se en un estudi de l'any passat.

La consulta del PP a la Viquipèdia

En el ple de dilluns també es va aprovar batejar amb el nom de Salvador Puig i Antich un carrer del sector PPU3 Sant Quirze. El punt va tenir el suport de tots els grups excepte els dos regidors del PP i el no adscrit, que s'hi van oposar. El portaveu del PP, després de la ressenya que va fer el regidor d'ERC, Jordi Orobitg, de la vida de Puig Antich, va argumentar el seu vot en contra primer explicant que no li sembla bé posar el nom d'un carrer “a un home acusat d'assassinat”. “És el que diu la Viquipèdia”, hi va afegir. Després va matisar que no els sembla bé que es proposi un nom sense haver tingut l'oportunitat de veure un ventall de possibilitats: “Ens agradaria més tenir diferents opcions.” Fuertes va dir que també hauria estat bé tenir més opcions, però hi va donar suport.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia