Administracions

Diners per finançar només obres de manteniment

La Generalitat ha tancat l'aixeta a fer noves inversions en el marc del Pla Únic d'Obres i Serveis (Puosc)

El ple de la Diputació de Girona va aprovar ahir, per unanimitat, un nou conveni amb el Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya per al finançament de les anualitats 2014 i 2015 de la línia de manteniment i conservació del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (Puosc). Aquest conveni en substitueix un altre que es va signar anteriorment amb Governació i que no es podrà desenvolupar perquè la Generalitat ha tancat l'aixeta a les noves inversions que es recollien en el Puosc. Així, si el primer conveni signat amb Governació preveia una inversió de 16,4 milions d'euros per al període 2013-2017, que es distribuïen en quatre anualitats de 4,1 milions d'euros en cadascun dels exercicis, el nou conveni preveu reduir a la meitat aquesta inversió almenys pel que fa a les anualitats del 2014 i el 2015. En concret, l'aportació total de la Diputació es concretarà en 4.100.000 euros, que es distribuiran en dues anualitats de 2.050.000. I aquests diners es destinaran al manteniment i la conservació de les obres, però no a emprendre nous projectes. Per fer possible l'aportació econòmica per al 2014, el ple va aprovar també ahir inicialment l'expedient d'un crèdit extraordinari de 2.050.000 euros.

Tot i que el grup del PSC va donar el vistiplau al nou conveni, Jordi Gironès, diputat del grup del PSC que ahir va fer de portaveu, va voler destacar que, després de mesos d'incertesa, fins ahir no havia quedat clar que el Puosc quedava aturat i va lamentar l'actitud de la Generalitat en aquesta qüestió. “Governació hauria de demanar disculpes als ajuntaments per haver-los fet perdre el temps i la paciència redactant les memòries dels projectes” relatius a obra nova, va dir Gironès. “No es pot anar pel món d'aquesta manera”, va dir el diputat del PSC, que hi va afegir que la frenada de la Generalitat en relació amb el Puosc li generava desconfiança en els representants municipals. El president de la Diputació, Joan Giraut, va respondre a Gironès defensat l'actuació de Governació i justificant-la adduint que “si no s'havia pogut tirar endavant el Puosc no era pas per una falta de coratge i valentia” de la Generalitat, sinó per la falta de recursos a causa d'imponderables.

LA XIFRA

4,1
milions
d'euros és l'aportació que farà la Diputació per a aquesta anualitat i el 2015 per al manteniment d'obres.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia