Administracions

Detecten anomalies a Aigües de Blanes

La Sindicatura de Comptes conclou que ha “incomplert” principis comptables

La Sindicatura de Comptes ha emès un informe de fiscalització de la societat mercantil municipal Aigües de Blanes, SA en relació amb els números de l'exercici 2011. L'informe detecta “anomalies” comptables i conclou que l'empresa encarregada de l'abastament i distribució d'aigua potable i el manteniment de la xarxa municipal de clavegueram ha “incomplert” principis, normes i criteris comptables a l'hora d'elaborar els números. Això –indica la sindicatura– impedeix tenir “una imatge fidel” de la situació financera real de la societat mercantil. La societat, creada l'any 1991, està participada per l'Ajuntament de Blanes en un 51% i per la societat mercantil Girona, SA en un 49%.

La societat es va constituir el desembre del 1991, amb una durada inicial de vint anys. L'any 2001 la prestació del servei es va prorrogar per un període de vint anys més, a instància del soci privat, sense que en la licitació inicial estigués prevista aquesta possibilitat. A més, es va afegir a l'objecte social la construcció, reparació i conservació de tota classe d'obres. La sindicatura conclou que condicions essencials com són la seva activitat, la retribució del soci privat o els criteris de liquidació “no poden ser alterades mitjançant la modificació del contracte i haurien requerit una nova licitació”. L'informe conclou que, a causa de l'incompliment de principis, normes i criteris comptables, els comptes anuals de l'exercici 2011 no expressen la imatge fidel del patrimoni i de la situació financera de l'empresa el 31 de desembre del 2011, ni dels resultats de les seves operacions corresponents a l'exercici anual finalitzat en aquesta data.

Ramos era alcalde

L'alcalde de Blanes, Josep Marigó, va explicar ahir que l'allargament de la concessió (que es va fer el 2001 quan Ramon Ramos era alcalde) va ser “fruit d'un projecte d'inversions en aigua i sanejament, i feia falta que el projecte s'amortitzés al llarg de la vida de la societat”, “però no en recordo gaire res més”, hi va afegir. “Ja demanarem que es mirin bé l'auditoria i què hi ha exactament de tot plegat”, va dir referint-se als serveis tècnics de l'Ajuntament. D'altra banda, per Marigó moltes de les qüestions que planteja el document fan referència a informació que ja s'hauria entregat a la Sindicatura de Comptes. L'informe s'ha fet de manera rutinària, i no és fruit de cap denúncia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia