Administracions

Avui hi ha ple

Tossa de Mar

Caldera de biomassa per a la piscina de Tossa

L'equip de govern porta avui al ple el conveni per comprar la caldera

També es vol aprovar els plans especials de Pola i Giverola

L'Ajuntament de Tossa ha signat un conveni amb el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya per a la compra i instal·lació d'una caldera de biomassa a la piscina coberta. El conveni es ratificarà avui en el ple, en què també s'aprovarà la modificació de crèdit que ha de permetre fer l'aportació municipal al projecte, subvencionat per la Diputació. La instal·lació de la caldera servirà per estalviar energia dins del pla de foment de la biomassa forestal per a ús tèrmic a Catalunya, liderat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, i la Diputació de Girona.

El projecte té un cost de 263.873,79 euros. L'alcaldessa, Gisela Saladich, considera que es tracta d'una opció de futur que va més enllà de la mateixa instal·lació. “L'important no és la instal·lació, sinó que funcioni i que sigui capaç de generar iniciatives econòmiques al territori, ja que el 80% del terme municipal és bosc”, diu Saladich, que explica: “Per això hem optat per afegir-nos a un pla que suma esforços per assolir els compromisos del pla d'acció d'energia sostenible que l'Ajuntament va aprovar.”

També es porta a l'aprovació del ple l'aprovació del text refós del pla especial del càmping Pola i del pla paisatgístic Pola-Giverola. Pel que fa a aquests punts, ahir dos propietaris de la zona van entrar un escrit a l'Ajuntament en què demanen que se suspengui l'aprovació del text refós dels dos plans per diverses irregularitats. Segons els veïns, el pla preveu “noves zones edificables en terrenys amb pendents superiors al 20%”, cosa que no permetria la llei. L'expedient del pla especial del càmping Pola, promogut pels propietaris, es va aprovar el 14 de març de l'any passat.

L'ORDRE DEL DIA

NOMENAMENT
del jutge de pau titular i del seu substitut.
POLA
Aprovació del text refós verificat del Pla Especial urbanístic del càmping Pola.
POLA GIVEROLA
Aprovació del text refós verificat del Pla Paisatgístic Pola-Giverola.
MODIFICACIÓ
Aprovació de la modificació de pressupost 2014.
ORDENANÇA
Modificació de l'ordenança d'aprofitament especial de domini públic local.
DELEGACIÓ
de competències en matèria de contractació de la instal·lació d'una caldera de biomassa a la piscina municipal en favor del Centre Tecnològic Forestal.
GISELA SALADICH.
L'alcaldessa de Tossa remarca que el 80% del territori del terme municipal és bosc, i per això la caldera de biomassa pot generar iniciatives econòmiques.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia