Administracions

Pla pilot per tramitar plans urbanístics per internet

La demarcació de Girona estrena el nou sistema, que elimina el paper i simplifica el procés per als ajuntaments

Suposa un estalvi econòmic i de temps, i s'estendrà a tot Catalunya l'any que ve

La Generalitat ha iniciat a la demarcació de Girona un pla pilot per simplificar els tràmits de planejament urbanístic dels municipis, que suposa l'eliminació del paper i el trasllat de tot el procés a l'àmbit electrònic. Els ajuntaments que vulguin tramitar algun pla urbanístic –sigui una modificació o un nou planejament– poden fer ara en una sola sol·licitud per internet la petició d'informes que fins ara havien de tramitar a fins a 27 organismes diferents presentant en cadascun una còpia en paper de tot l'expedient. Això suposarà, segons van destacar ahir els responsables, un important estalvi econòmic per als consistoris –es calcula que cada còpia d'un expedient té un cost d'entre 200 i 600 euros i les tramitacions de mitjana suposen la petició de vuit informes– i també es preveu que faci reduir els temps de tota la tramitació. La petició dels ajuntaments serà tramitada per una nova unitat de la Generalitat, que serà l'encarregada de posar-se en contacte amb tots els departaments i enviar les respostes als consistoris.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va destacar que “l'objectiu principal és fer la feina més fàcil als ajuntaments” i que la intenció és que l'any que ve el pla pilot, que va qualificar de “revolució”, s'estengui a tot Catalunya. Per la seva banda, el delegat del govern a Girona, Eudald Casadesús, va assenyalar que l'acció s'engloba en un pla més ampli d'integració administrativa que està fent la Generalitat a Girona els últims anys.

LES XIFRES

8
informes de mitjana suposen les tramitacions de planejaments urbanístics. El màxim són 27 informes.
600
euros
pot arribar a costar cadascun dels expedients en paper. El mínim és de 200. Això s'estalvia amb el nou sistema.
218
ajuntaments
i 8 consells comarcals (els inclosos en la comissió d'Urbanisme de Girona) hi poden participar.

Primers municipis

El pla pilot va començar el 10 de setembre i ja hi ha nou ajuntaments que han usat el nou sistema: Begur, Castelló d'Empúries, Madremanya, el Port de la Selva, Santa Pau, Torroella de Montgrí, Ullà, Vilabertran i Vilademuls. En total, s'han demanat 54 informes i se n'han respost 15. Ja hi ha, a més, nou consistoris més que han demanat participar-hi: Blanes, Capmany, Figueres, Fontanals de Cerdanya, Maçanet de la Selva, les Planes d'Hostoles, les Preses, Puigcerdà i Vulpellac.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia