Administracions

La pròrroga pel transport a Lloret, nul·la

El TSJC desestima els recursos de l'Ajuntament i Transports Pujol

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat el recurs d'apel·lació que van presentar l'Ajuntament de Lloret de Mar i l'empresa Transports Pujol contra una sentència del jutjat contenciós número 2 de Girona sobre el transport del municipi.

La sentència, del 31 d'octubre del 2011, donava la raó a les empreses Carrilets Turístics de Catalunya i Coettbus –que són propietat del portaveu del Moviment Independent de Lloret, Marc Fuertes– en la seva demanda contra l'Ajuntament de Lloret i Transports Pujol per la concessió del transport públic del municipi a Transports Pujol fins al 2015.

Segons la sentència, la concessió del transport urbà a Lloret va ser adjudicada a Transports Pujol i Pujol el 1965 per part del ministeri. La Generalitat la va convalidar per 20 anys a partir del 1988 i les competències del transport urbà es van transferir posteriorment a l'Ajuntament. El juny del 2000 la comissió de govern va aprovar modificar el servei de les línies 2 i 3 i va aprovar un altre contracte d'un any per gestionar la línia 1, que es va adjudicar per un any amb la condició de convocar un concurs abans del venciment del contracte. El 2005 es va convocar el concurs i va quedar desert, i en un ple del juny del 2006 –que la sentència anul·la– l'Ajuntament va aprovar la pròrroga de la concessió fins al 2015. La sentència entén que requeria un concurs amb condicions “més favorables” a l'interès públic, i que la pròrroga es va fer malgrat que era “il·legal”. Marc Fuertes va considerar ahir que la sentència “és una demostració més de com els serveis jurídics i l'Ajuntament fan malament les coses”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia