Administracions

Vuit joves de Llagostera es formen per ser cambrers

Durant dos mesos han fet un curs que els acredita com a ajudants de cambrers

Forma part del projecte Fórmula Jove, una iniciativa pilot que impulsa la Generalitat arreu de Catalunya

L'Ajuntament de Llagostera i el Departament de Benestar Social i Família van lliurar ahir els certificats que acrediten que vuit joves desocupats i amb pocs estudis han rebut formació en l'àmbit d'ajudant de cambrer, en el marc del projecte Fórmula Jove. Aquest programa, impulsat per Benestar Social i Família, està dirigit a joves d'entre 16 i 25 anys que van acabar els estudis d'ESO però que no van continuar estudiant i no han trobat feina. L'objectiu de Fórmula Jove és incrementar i millorar les oportunitats formatives i sociolaborals de les persones joves amb poca qualificació que ni estudien ni treballen, algunes de les quals han patit fracàs escolar i d'altres estan a l'atur des de fa temps.

En el cas de Llagostera, el projecte s'ha centrat en l'àmbit de l'hostaleria, ja que és un sector d'importància a la població per la seva proximitat amb la Costa Brava, sobretot en el període estival.

Els vuit joves han cursat durant dos mesos i mig 195 hores, entre teoria i pràctiques, a càrrec de professionals de la Fundació Oscobe. La part final del curs ha inclòs pràctiques a establiments de l'associació de restaurants de Llagostera i Cassà de la Selva (l'hotel restaurant Mas Ros, el bar restaurant El Passeig, Can Penedès, Els Tinars, el restaurant Swing i Cal Negre).

El director general de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, Toni Reig, va explicar que en aquest programa, encara en fase pilot, hi han participat des del 2011 tres-centes persones en diversos municipis de Catalunya. L'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, va destacar la importància i la necessitat de formar els joves. A l'acte d'entrega de diplomes, ahir a l'Espai Jove, també hi van participar la coordinadora de Joventut a Girona, Anna Prior, i el president de l'Associació de Restaurants de Llagostera, Martí Rosàs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia