Administracions

Avui hi ha ple

Banyoles

El bisbat cedeix l'ús del monestir per 25 anys

L'acord, que arriba després que el consistori hi hagi invertit en reformes, permetrà l'Ajuntament desenvolupar diversos projectes

Les negociacions que mantenien el bisbat de Girona i l'Ajuntament de Banyoles respecte del monestir de Sant Esteve han acabat amb un conveni de cessió d'ús a la ciutat dels espais més importants del recinte, com ara el claustre i les seves dependències annexes (entre elles, la sala on es guarda l'arqueta de Sant Martirià) i l'església. El conveni se sotmetrà a aprovació en el ple d'aquest vespre. Els darrers anys, l'Ajuntament –amb l'ajuda d'altres administracions– ha invertit diners en obres de manteniment, la més recent, a la coberta del temple. Arran del pacte, l'Ajuntament podrà consolidar activitats que ja s'hi fan, com ara les visites guiades a l'arqueta, o plantejar-ne de noves, com ara fer-hi les exposicions de l'Associació de Pessebristes de Banyoles.

Contenciós per unes factures

En la sessió d'avui es tractarà també el contenciós administratiu que el consistori vol presentar contra una resolució del Ministeri de Cultura que obliga l'Ajuntament a tornar uns diners d'una subvenció corresponents a unes obres que, segons el ministeri, no es van pagar dins dels terminis correctes. Fonts de l'equip de govern han explicat que, en realitat, sí que es va pagar a temps i que, de comú acord amb el ministeri, s'ha decidit presentar el contenciós perquè és la manera més ràpida i segura de posar punt final al tema.

Cas Boli Blau

L'equip de govern explicarà la sentència del cas del polèmic acomiadament d'una monitora del centre socioeducatiu El Boli Blau.

L'ORDRE DEL DIA

SENTÈNCIA.
Donar compte de la sentència del procediment per acomiadament, interposat per S.S.R. contra dues empreses i diverses administracions.
RECURS.
Interposició de recurs contenciós administratiu contra resolució del Secretari d'Estat de Cultura.
CONVENI.
Aprovació del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i el bisbat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia