Administracions

Blanes, més efectiu amb les multes a estrangers

Dels 120.000 euros en sancions posades el 2015 només se'n va cobrar un 20%

L'Ajuntament de Blanes va aprovar per unanimitat en el darrer ple adherir-se al servei centralitzat per a la gestió de cobraments de sancions a l'estranger de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). Segons es va donar a conèixer en l'últim ple, durant el 2014 es van posar sancions (sobretot de trànsit) a estrangers per valor de 120.000 euros, dels quals aproximadament se'n va cobrar un 20%. L'Ajuntament blanenc té potestat per embargar comptes en oficines bancàries de Blanes, però no fora del municipi. “Tenim moltes multes de trànsit i la federació de municipis té lligats els concordats internacionals perquè a través seu puguem gestionar el cobrament de la gent de fora de l'Estat”, va explicar l'alcalde, Josep Marigó.

La federació es queda un 40% del que aconsegueix recaptar, xifra que segons va destacar Marigó, és un percentatge “relativament baix en relació amb el que se sol cobrar en la gestió de multes”. La resta de grups de l'Ajuntament de Blanes hi van votar favorablement, tot i recordar el “peatge” del 40% per a la federació, com va destacar la regidora no adscrita, Lurdes Fàbrega. “Millor cobrar el 60% que res”, va concloure el portaveu del PP, Salvador Tordera. En el mateix sentit es van pronunciar el portaveu d'ICV-EUiA, Joan Salmeron, i la regidora de CiU Pilar Planella.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia