Administracions

Albiol ha de readmetre el cap de la policia que va arraconar

Conrado Fernández torna a dirigir la Guàrdia Urbana de Badalona després d'amenaçar de portar el PP al jutjat

Un sindicat acusa el regidor del cos de tenir “manca de respecte” cap a la plantilla

Des de fa dies Conrado Fernández, superintendent de la Guàrdia Urbana de Badalona, ha tornat a agafar les regnes del cos. Ho fa després d'esgotar una comissió de servei a la Generalitat i conscient que no li és gens simpàtic, al govern local del PP, que a l'inici del mandat ja va optar per arraconar-lo en un edifici municipal. CiU, que el mandat anterior va dirigir la policia local, el va rescatar per ressituar-lo a la Generalitat.

Mentre Fernández ha estat fora de Badalona, la Guàrdia Urbana ha estat comandada per diversos professionals. Primer, Garcia Albiol va triar l'intendent Antonio Piña. Quan es va jubilar, el va substituir Maribel Cabrera. Després va arribar Andreu Rosa, que ara ha estat rellevat per Conrado Fernández. Enmig de tot plegat, Félix Martínez va aconseguir la plaça d'intendent, però no va exercir. Va portar el PP al jutjat, on va guanyar.

Ara, Conrado Fernández ha tornat a Badalona i l'alcalde, Xavier Garcia Albiol, s'ha vist obligat a readmetre'l com a màxim responsable de la policia local, després que Fernández, segons han confirmat diverses fonts, amenacés el PP de portar el cas als tribunals.

El retorn de Fernández, afegit a d'altres discrepàncies, ha encès la ira del sindicat majoritari de la Guàrdia Urbana i de l'Ajuntament, la Plataforma Sindical Unitària (PSU), que s'ha desfogat amb una carta enviada a l'alcalde. La PSU carrega contra el regidor de Seguretat, Miguel Jurado: “Estem absolutament en desacord amb la forma de governar la Guàrdia Urbana que té Jurado”, indica. La PSU parla “d'incompetència absoluta, de falta de criteri per prendre decisions i de carència d'estabilitat emocional per mantenir-les, i de manca de respecte cap als treballadors”. A l'alcalde li retreuen “inacció per restablir la situació”.

La resposta del govern de Badalona del PP arriba a través de la regidora de Govern, Maritxu Hervàs. Creu que la carta de la PSU és fruit “de la revolta interna que existeix perquè ara vénen eleccions sindicals” i defensa la tasca de Jurado al capdavant de la Guàrdia Urbana, “on es prenen decisions tenint en compte que afecten la gent del carrer, no només la plantilla”.

El regidor de CiU i un dels grans avaladors de Fernández, Ferran Falcó, celebra el retorn del superintendent, “ja que posa fi a un període en què les capacitats no s'han tingut en compte a la Guàrdia Urbana i els càrrecs s'han designat més per afinitat o amistat”. La regidora del PP Maritxu Hervàs recorda que, tot i el reingrés de Fernández, “la llei deixa molt clar que el cap de la Guàrdia Urbana és l'alcalde”.

Armilles antibales

El grup municipal de CiU presentarà al ple municipal de final de mes una moció amb la intenció d'obligar l'Ajuntament a adquirir armilles antibales per a tots els agents per la major amenaça gihadista. El Sindicat de Funcionaris de Policia (SFP) i la UGT estan batallant amb aquest fi, després que el govern local s'hagi ofert a pagar la meitat de l'armilla, que val uns 400 euros. L'altre 50% l'hauria de pagar cada agent de la seva butxaca. Maritxu Hervàs (PP) assegura que el tema no està tancat i que tot “és negociable”.

Viure amb 3.022 euros mensuals

El regidor de Seguretat de l'Ajuntament de Badalona, Miguel Jurado, també ha rebut en les últimes hores dures crítiques provinents del grup municipal d'ICV-EUiA. El motiu, en aquest cas, són unes declaracions fetes per Jurado en una tertúlia de Ràdio Ciutat de Badalona, en què el popular va afirmar que amb els 3.022 euros mensuals que cobra li “costa arribar a final de mes”.

L'ecosocialista Àlex Mañas ha lamentat “el classisme” de Miguel Jurado, que arriba a dir al conductor de la tertúlia: “Tu, amb 1.200 euros, vius millor que jo perquè no pagues una hipoteca de 1.400 euros i no tens fills.” El grup d'ICV-EUiA considera que Jurado “hauria de dimitir, atès que no es poden fer aquestes afirmacions amb el problema d'atur que hi ha a Badalona”, i que no hauria de formar part de la pròxima llista del PP. “Miguel Jurado s'ha permès ofendre tota la gent de Badalona que realment no pot arribar a final de mes”, ha afirmat Àlex Mañas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia