Administracions

CiU insta l'Estat a compensar pel cost de les platges

Pàramo recorda a la ministra de Medi Ambient que és competència estatal

El diputat gironí de CiU al Congrés Carles Pàramo va reclamar ahir durant el ple de la cambra espanyola que es compensi la despesa que suporten els municipis turístics costaners pel manteniment de les platges. Pàramo va criticar que aquests municipis tinguin un greuge en haver de carregar amb les obligacions econòmiques de la gestió de les platges i zones de bany, cosa que va en detriment d'altres serves que aquests ajuntaments haurien d'oferir. “Els residents als municipis turístics costaners, a més de pagar serveis sobredimensionats, estan subvencionant una competència pròpia de l'Estat, que és el titular de les platges”, va recordar el diputat gironí a la ministra de Medi Ambient. En aquest sentit, Pàramo va assenyalar que ni la llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local (LRSAL) ni la llei reguladora de les bases del règim local (LBRL) preveuen que les platges siguin competència dels municipis, però que, malgrat això, els ajuntaments costaners tenen aquest greuge, que els pot suposar fins al 5% del seu pressupost.

Pàramo va demanar, a més, que els ministeris d'Agricultura i d'Hisenda es coordinin i avaluïn el cost de càrrega econòmica que suposa per aquests municipis les despeses assumides any rere any en la gestió de les platges.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia