Administracions

Demanen que es multi Albiol amb 6.000 euros per l'afer de Tele B

L'oposició insta el jutge a sancionar l'alcalde per un delicte de “frau processal”

El PSC, CiU i ICV assumeixen que el PP mantindrà el control sobre Badalona Comunicació

L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol (PP), s'ha sortit amb la seva i mantindrà fins a finals de mandat, campanya electoral inclosa, el control sobre els mitjans de comunicació públics. L'oposició ha mirat d'emprar totes les mesures legals que eren al seu abast per tal de forçar un relleu al capdavant de la televisió i la ràdio municipals, però l'alcalde ha jugat les seves cartes i ha aconseguit dilatar un procés que s'ha tancat en fals.

Garcia Albiol manté al capdavant de Badalona Comunicació Albert Fernández Saltiveri (càrrec que va tenir fama quan va censurar un fragment de L'estaca al festival Filmets) però els tres partits de l'oposició (PSC, CiU i ICV-EUiA) no estan disposats a plegar-se de braços. Això no obstant, tenen assumit que la guerra que puguin fer fins a finals de mandat en cap cas servirà per substituir Fernández Saltiveri per Josep Viñeta, el professional consensuat pels rivals d'Albiol. El pas que ha fet l'oposició, probablement el darrer que podran protagonitzar, ja que ara els temps els cau a sobre, ha consistit a demanar al jutjat que arxivi la impugnació que va fer l'alcalde de tot el procés de substitució del conseller delegat de Badalona Comunicació, paralitzant el relleu al capdavant de la tele i la ràdio. El PSC, CiU i ICV-EUiA, representats per un advocat, entenen que s'ha produït una incompetència jurisdiccional, ja que el cas “és mercantil i no pas administratiu”, com fa veure l'alcalde.

D'altra banda, els tres grups de l'oposició insten el jutge a imposar a Garcia Albiol una multa de 6.000 euros emparant-se en un delicte d'“estafa processal”. Aquesta quantitat és la màxima que es pot sol·licitar en un cas d'aquestes característiques.

Per als rivals d'Albiol, el procediment que ha seguit l'alcalde per tal de sortir-se'n amb la seva està ple d'irregularitats. D'entrada, els populars han impugnat una mesura que té el suport d'una majoria del ple municipal, com és el cessament i posterior substitució de la majoria de membres del consell d'administració de Badalona Comunicació (substitucions necessàries per dotar l'oposició d'una majoria que li permetés nomenar un nou conseller delegat).

D'altra banda, l'oposició retreu a l'alcalde que sigui el mateix consistori el que pagui tots els costos de la impugnació realitzada pel PP davant el jutjat, o que el batlle es negui de manera reiterada a convocar aquell organisme, en aquest cas el consell d'administració, per designar una defensa de la societat municipal en tot l'afer. Encara menys l'ha convocat per designar un nou conseller delegat, com des de finals d'any intenten fer els rivals de Garcia Albiol.

Albiol tornarà a confiar en el censor de ‘L'estaca'

Ho ha deixat ben clar en una entrevista concedida a aquest diari la setmana passada. “Albert Fernández Saltiveri ha fet una molt bona feina al capdavant de Badalona Comunicació i jo compto amb ell per al govern del proper mandat”, va respondre l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, preguntat per si el mantenia al capdavant dels mitjans públics per un tema d'orgull.

Durant molts mesos s'ha especulat amb la possibilitat que el braç executor d'Albiol a Televisió Badalona i Ràdio Ciutat de Badalona ocupés un lloc destacat a la llista del PP, però finalment s'ha desvetllat la incògnita i ni tan sols apareix. Descartat com a regidor, tot fa pensar que Albiol pensa en ell per continuar dirigint els mitjans de comunicació, en cas que el PP segueixi governant la ciutat després del 24 de maig. En la mateixa entrevista, l'alcalde va negar pressions polítiques sobre el treballadors de l'ens públic, tot i que aquesta les han denunciat per escrit en una queixa sense precedents (admetien que les pressions havien existit també amb governs de colors diferents al PP, però que mai havien arribat a l'extrem actual).

Per la seva banda, tot apunta que si el 24 de maig condueix l'Ajuntament a fer un gir polític, els partits que ara estan situats a l'oposició confiarien les regnes de Badalona Comunicació al periodista Josep Viñeta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia