Administracions

Reclamen 3 milions a Blanes per contaminació acústica

Propietaris i llogaters dels apartaments Lotus, del barri dels Pins, han presentat una reclamació de responsabilitat patrimonial contra l'Ajuntament pels danys provocats pels locals d'oci de la zona

Un grup de propietaris i llogaters dels apartaments Lotus de Blanes ha presentat una reclamació de responsabilitat patrimonial contra l'Ajuntament de Blanes perquè els indemnitzi amb 2.960.275,97 euros pels danys patits a causa dels sorolls derivats de les activitats dels locals d'oci situats a la vora. En la seva demanda, que presenta una propietària en representació dels afectats, reclamen 20.000 euros per cadascun dels 87 habitatges “pels danys corresponents a la pèrdua del valor de l'habitatge i pel desprestigi dels apartaments Lotus i la degradació de la zona generada per la problemàtica dels sorolls nocturns”, 20.000 euros per als propietaris i inquilins de 25 habitatges “per danys morals vinculats a la manca de descans pel nivell de contaminació acústica” i 10.000 euros per als inquilins o propietaris de 71 habitatges “pels danys corresponents a la pèrdua de rendes a obtenir per l'explotació de l'habitatge”.

Els locals esmentats en la reclamació, tots al barri dels Pins, són les discoteques Arena i Kyneos, bars del carrer Menorca, i els locals Top, Irish, Bistro, Kebak i Solimar. Els propietaris i llogaters afectats exposen que des de fa anys a la zona s'incompleix de manera reiterada i flagrant l'ordenança reguladora del soroll i les vibracions aprovada per l'Ajuntament, que fixa en 50 decibels el valor límit de soroll en zones d'ús residencial (com és aquest cas) entre les 11 de la nit i les 7 del matí. Els veïns sostenen que s'ha arribat a una situació “del tot insostenible”, que han presentat escrits a l'Ajuntament sense resposta i que, a més, “recentment s'ha constatat que l'Ajuntament ha reservat una zona per a l'estacionament d'autobusos que per la seva situació és lògic inferir que està pensada per facilitar el trasllat de la discoteca Arena. A més, “per més escarni dels veïns”, l'espai reservat “no s'ha situat a la vorera de la discoteca, sinó a la del conjunt d'apartaments Lotus”. Els reclamants consideren que l'Ajuntament és ben conscient de l'horari intempestiu en què arribaran i sortiran els autobusos, ja que s'hi ha col·locat una placa que prohibeix aparcar a la zona –per reservar-la als autobusos– els diumenges de les 12 de la nit fins a les 8 del matí.

Els veïns afectats mantenen també que l'Ajuntament protegeix les empreses d'oci nocturn, ja que és incapaç de fer respectar el compliment de l'ordenança de soroll i, a més, tampoc ha pogut fer retirar la pantalla que hi ha a la façana de la discoteca Arena, malgrat l'existència d'una resolució ferma de l'Ajuntament. Tot plegat ha provocat que diversos veïns hagin optat per vendre l'habitatge, ja que el seu preu de mercat ha baixat, afirmen.

LA XIFRA

24.04.15
És el dia
que els veïns afectats van entrar al registre de l'Ajuntament la reclamació de responsabilitat patrimonial.

Moció al ple avui per les molèsties

Avui se celebrarà a l'Ajuntament de Blanes un ple que, en un dels seus punts, tractarà l'increment de les molèsties a la zona dels Pins i de la Plantera. En una moció s'exposa que des de fa uns anys les molèsties per la gran concurrència de persones a les zones lúdiques de Blanes augmenten, “així com en els carrers que comuniquen amb l'estació de trens”. Passat l'estiu, segons admet l'Ajuntament, els aldarulls provocats per joves que van a les discoteques de la zona s'han incrementat, i també la inseguretat ciutadana i les accions incíviques. L'Ajuntament admet que tot el que ha intentat fins ara no ha servit per pal·liar la situació, i per això es demana en la moció als titulars dels locals que estableixin mesures per minimitzar l'incivisme, que l'Ajuntament incrementi els efectius de la policia local i que la conselleria d'Interior posi vigilància policial els dies que hi ha més concentració de gent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia