Administracions

Comencen les obres de la C-65 al centre de Llagostera

Els treballs, que s'iniciaran avui, tenen una durada prevista de quatre mesos

L'Ajuntament ha previst itineraris alternatius al llarg del recorregut per minimitzar l'impacte dels treballs

La part més complexa i important de les obres de reconversió de la carretera C-65 al nucli de Llagostera s'iniciaran avui, després de portar-se a terme els treballs preliminars. Aquests afectaran en aquesta segona fase el carrer Camprodon. Els treballs d'aquesta actuació tenen una durada previs-ta de quatre mesos.

Prèviament a l'inici de les obres de la segona fase, l'Ajuntament, conjuntament amb l'empresa adjudicatària de les obres, ha anat informant en les diverses reunions els veïns i propietaris de comerços de la zona afectada sobre com s'abordarien els treballs del tram central, que quedarà tallat a la circulació de vehicles. A fi de minimitzar les molèsties, s'han previst itineraris alternatius i modificacions en la mobilitat –vegeu el gràfic adjunt– que han estat senyalitzats i als quals es vol facilitar l'accés. Fonamentalment, el que es fa és fer un circuit pels carrers paral·lels al carrer Camprodon per fer més fluida la circulació i, a la vegada, permetre apropar-se al màxim a la zona afectada per les obres.

Durant aquest procés s'ha donat veu als veïns i empresaris de la zona i es va crear una comissió de seguiment, amb la qual Ajuntament ha informat i, a la vegada, ha recollit propostes i inquietuds.

El tram que s'arreglarà va des del trencant de l'enllaç amb la carretera de Tossa de Mar fins a la sortida est del municipi, prop del sector industrial, on hi ha la rotonda d'enllaç amb el traçat actual de la C-65, un traçat de gairebé 1,2 quilòmetres. Les obres tenen un cost de 2,13 milions d'euros que pagaran a mitges el govern de la Generalitat i l'Ajuntament, que disposa dels diners per assumir la seva contribució en el projecte. Les obres totals s'allargaran durant nou mesos. Els treballs tenen per objectiu assolir la integració efectiva i definitiva dins la xarxa urbana d'aquest tram de carretera. Consistiran sobretot en el reforç del ferm, la construcció i millora de les voreres, la substitució de l'enllumenat i la millora de la seguretat.

Les obres inicials van començar el 12 de gener passat amb l'asfaltatge de l'avinguda Gironès, des de la carretera de Sant Llorenç fins al carrer Rafael Mas. Aquestes obres van afectar la circulació als accessos a l'avinguda des dels carrers Músic Aguiló, de la Llebre, Mas Sec, Cadí i Rafael Mas.

Obra reivindicada

L'alcalde del municipi, Fermí Santamaria, ha considerat que la reforma “suposarà una millora en la qualitat de vida dels veïns, amb un increment de la seguretat tant per a vehicles com per a vianants i la generació de noves oportunitats per reactivar l'activitat econòmica al municipi”.

L'Ajuntament de Llagostera havia demanat de manera insistent l'execució de l'obra des del primer mandat de CiU, el 2007. Ha estat un procés llarg i complicat pel que fa a negociacions, perquè el govern llagosterenc ha arribat a discutir el tema amb tres consellers: Joaquim Nadal (PSC), Miquel Recoder (CiU) i l'actual conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, que és amb qui es va desencallar la qüestió amb la signatura del conveni, el maig del 2014.

LA FRASE

Les obres suposaran una millora en la qualitat de vida i un increment de la seguretat
Fermí Santamaria
alcalde de llagostera

LA DATA

12.01.15
Es va iniciar
l'actuació amb els treballs preliminars als extrems i la previsió d'asfaltatge de carrers.

LA XIFRA

2,13
milions d'euros
és el cost de les obres de reconversió que paguen a mitges la Generalitat i l'Ajuntament
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia