Administracions

Retornen roba de treball a Albiol per denunciar la mala qualitat del producte

El sindicat majoritari de l'Ajuntament de Badalona, la PSU, lamenta que el PP hagi adquirit guants per 2,06 euros per protegir-los d'agressions químiques

Ulleres, guants i sabates, a priori adequats per protegir els treballadors municipals fins i tot d'una agressió mecànica o química. Això és una part del material que el govern de Badalona del PP ha lliurat als empleats de les brigades municipals i que molts d'ells estan retornant en cadena perquè consideren que són un insult a la intel·ligència del personal.

Ahir al matí representants de la Plataforma Sindical Unitària (PSU), el sindicat que acaba de revalidar la majoria a l'Ajuntament, van entrar per registre un lot amb els tres elements dirigit a l'alcalde, Xavier Garcia Albiol. Insten el batlle a incorporar-lo, si vol, al seu uniforme de treball.

Aquesta acció és una manera de denunciar “la qualitat lamentable” del material que s'ha lliurat a empleats com ara els de parcs i jardins i els de manteniment d'edificis. Ulleres que, segons documents oficials, costen 2,70 euros. O guants que han de protegir d'una agressió química i que el consistori ha adquirit per 2,06 euros. Cada parell de sabates, en aquest cas, val 19,92 euros, un preu que contrasta amb el de les botes dels motoristes del cos de la Guàrdia Urbana, de 135 euros. Els mitjons d'hivern dels agents són 94 cèntims més cars que els guants esmentats.

“Aquest material és lamentable i no s'ajusta al que havíem pactat els sindicats. Si cap empleat pateix mal per culpa de dur material inadequat, denunciarem l'alcalde”, alerten des de la PSU, que ha traslladat el cas a un centre de mediació però que no descarta denunciar l'Ajuntament.

LA FRASE

La qualitat del material que el govern del PP ha lliurat a les brigades és lamentable
Jordi Magret
representant de la psu

LA XIFRA

2,06
euros
és el preu de cada parell de guants, preparats per protegir d'una agressió química, que s'han adquirit.

Inseguretat a l'edifici del Viver?

La PSU va aprofitar la convocatòria d'ahir per mostrar públicament el seu malestar per una situació que ja fa mesos que denuncia. Alguns dels seus representants, amb Pedro López al capdavant, van demostrar als mitjans de comunicació que es pot entrar sense cap mena de control al pàrquing que hi ha sota l'edifici d'oficines municipals del Viver –on treballen uns 400 empleats municipals i on tenen el despatx l'alcalde i la majoria de regidors–, passejar tranquil·lament per la instal·lació i dipositar una motxilla allà on més convingui. Tot plegat, malgrat el dispositiu de càmeres i malgrat l'existència de vigilància.

“Volem que aquest pàrquing es tanqui al públic en general i s'habiliti només per a treballadors municipals per poder implantar-hi mesures de seguretat. Ara pot entrar-hi qualsevol i crear un greu problema de seguretat”, va afirmar Pedro López, màxim representant del sindicat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia