Administracions

El port de Badalona fa deu anys sense estar culminat

El canal, l'hotel i l'escola de vela, reptes immediats

Tots els projectes pendents haurien de ser realitat el 2017

El port de Badalona va celebrar ahir el desè aniversari amb una festa pensada sobretot per al públic familiar. La infraestructura, que no ha estat mai exempta de polèmica per l'oposició d'alguns sectors a la seva construcció, fa deu anys encarant el futur “amb optimisme” i amb l'esperança que sigui només cosa d'un parell d'anys que les actuacions que encara avui resten pendents vegin la llum. Es culminaria així, de manera definitiva, el port.

Imanol Sanz, el gerent de Marina Badalona, la societat que gestiona l'equipament, va situar ahir els tres principals reptes. El primer és enllestir el canal de 360 metres que endinsa el port en la ciutat, les obres del qual van començar al febrer –l'obra està dissenyada des de fa 28 anys–. En segon lloc, resta pendent la construcció d'un hotel dins el port que ha de contribuir a revitalitzar el sector. Ara, Badalona està en espera que s'aprovi la nova llei de ports, per tal de poder ampliar el període de concessió del terreny i trobar un operador que hi inverteixi. Segons Sanz, hi ha sis o set grups inversors que s'han interessat en el projecte, però fins ara no s'ha concretat cap oferta.

Finalment, el gerent del port confia que en breu es pugui inaugurar una escola de vela que permeti als col·legis i instituts de la ciutat fer un ús més regular de la instal·lació. La voluntat és col·laborar amb una entitat privada. Sanz calcula que el 2017, quinze anys després d'inaugurar el port, els diferents projectes s'hagin fet realitat.

LA FRASE

El port de Badalona és una referència i ja és la millor instal·lació esportiva que té aquesta ciutat
Imanol Sanz
gerent de marina badalona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia