Administracions

Lloret tindrà dues càmeres de vigilància

L'Ajuntament de Lloret de Mar té intenció de tenir instal·lades abans de l'estiu dues càmeres de videovigilància a les entrades del municipi des de Vidreres i Blanes. La compra de les dues càmeres va ser aprovada per la junta de govern (el cost és d'11.000 euros, aproximadament), i permetran captar les matrícules dels vehicles per poder incrementar la seguretat al municipi, sobretot a l'estiu.

El regidor responsable de l'àrea, Jordi Martínez, va explicar que la instal·lació de les càmeres, que s'ha fet també en altres municipis com ara Platja d'Aro, pot contribuir a millorar la seguretat gràcies al registre de matrícules que permetrà crear. El cap de la policia local, Joaquim Martín, va explicar que la proposta havia sorgit dels agents, i que ara està en procés de tenir tots els permisos perquè compleixi amb la llei de protecció de dades i altres requisits. De moment, Martín considera que és una prova pilot d'un projecte en què es pretén que s'instal·lin més càmeres al municipi, per exemple a la sortida en direcció a Tossa i a les urbanitzacions.

D'altra banda, la policia de Lloret ha incorporat una unitat especialitzada en reacció administrativa i seguretat amb l'objectiu de respondre davant d'actituds i comportaments incívics que suposin una infracció de les ordenances municipals i la resta de normativa administrativa. Per tal de desenvolupar adequadament la seva tasca, aquesta unitat ha incorporat un nou furgó preparat amb els mitjans tecnològics i tècnics més moderns. Es tracta d'un vehicle de contenció i reacció que ha de permetre, entre altres coses, donar una primera resposta davant d'aldarulls i alteracions de l'ordre públic. A l'estiu aquesta unitat farà recorreguts a peu per les zones d'oci amb una atenció especial a la lluita contra les actituds incíviques, utilitzant el nou vehicle com a centre logístic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia