Administracions

Les platges metropolitanes tindran connexió Wi-Fi

La meitat de les platges barcelonines tindran aquest estiu aquest servei, que s'estendrà l'any vinent a tot el litoral

S'incrementa l'ús de la tecnologia per millorar la recollida de residus i la informació

Les platges de Barcelona compreses entre el Port Olímpic i l'hotel W tindran aquest estiu servei de Wi-Fi gratuït, i la previsió de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), responsable del manteniment del litoral, és que l'estiu vinent la connexió sense fil a internet s'estengui a totes les platges entre Montgat i Castelldefels. Aquesta és una de les principals novetats de la temporada d'estiu que tot just comença, i en què l'AMB posa l'accent a millorar amb la tecnologia la gestió i la informació als ciutadans.

El director d'Espai Públic de l'AMB, Xavier Segura, va explicar ahir que el proveïment de Wi-Fi a la platja es va provar la temporada passada a Viladecans, i que per aplicar-ho a platges grans com la de Barcelona s'ha hagut d'utilitzar la xarxa del servei de megafonia. L'extensió a les diferents platges haurà d'esperar als convenis que l'AMB signarà amb els ajuntaments un cop es constitueixin.

L'ús de la tecnologia pròpia del concepte de ciutat intel·ligent s'aplica també al sistema de recollida de brossa, ja que l'AMB ha canviat un miler de papereres de 160 litres de capacitat per unes altres de 1.800 litres que estan parcialment enterrades a la sorra. Incorporen un sensor que alerta de la capacitat, cosa que augmenta l'eficiència de la recollida. La flota s'incrementa amb tres camions més, que compacten la brossa de manera que es poden recollir més residus.

A més, es millorarà el sistema d'informació dels autobusos amb la col·locació de 52 noves pantalles que inclouen informació per àudio. També hi haurà nous senyals a la platja i 400 places per aparcar bicicletes a la sorra. La xarxa de carrils bici de l'àrea metropolitana ja és de 1.497 quilòmetres.

S'hissa la bandera blava a Castelldefels

Rosa M. Bravo

Ahir es van hissar a Castelldefels les banderes de qualitat que diversos organismes han atorgat a les tres platges del municipi: la blava, la de qualitat turística, la Sicted i l'Ecoplayas. Les platges de la Pineda i Lluminetes han estat enguany les úniques del Baix Llobregat que han aconseguit la bandera blava, i l'alcalde en funcions, Manuel Reyes, es va mostrar ahir “orgullós de poder lluir aquest distintiu que reconeix la qualitat de la platja de Castelldefels”. El subdelegat del govern estatal a Catalunya, Emilio Ablanedo, va afirmar al seu torn que enguany el conjunt de platges de l'Estat guardonades amb la bandera blava ha batut el rècord, ja que s'han aconseguit 577 banderes que certifiquen la qualitat ambiental i de serveis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia