Administracions

Colau retira l'acusació de l'Ajuntament contra dos vaguistes per aldarulls

El fiscal sol·licita 8,9 anys de presó per a Dani Ayyash i Ismael Benito per uns incidents del 2012

L'alcaldessa ja ha demanat dia i hora per veure's amb Mas

L'Ajuntament de Barcelona es retirarà del procediment penal obert contra dos joves, Dani Ayyash i Ismael Benito, per a qui el ministeri fiscal sol·licita 8,9 anys de presó pels aldarulls ocorreguts durant la vaga general del 29 de març del 2012. La decisió ha estat dictada directament per la nova alcaldessa, Ada Colau, i està en la línia del que reclamaven insistentment diverses entitats socials. Malgrat això, el consistori es reserva la potestat de demanar una responsabilitat civil a posteriori als encausats, depenent de com es resolgui l'afer.

En principi Ayyash i Benito seran jutjats el pròxim dia 30. L'acusació sosté que tots dos van protagonitzar incidents durant la jornada de vaga, com ara cremar contenidors a l'avinguda Diagonal i, fins i tot, llançar una pedra contra un policia. Ells, però, sempre han defensat la seva innocència, fins al punt de negar-se a acceptar una conformitat de pena. El nou govern barceloní també sosté que la possible autoria dels dos joves no està clara i aquest, justament, és un dels arguments pels quals ha decidit apartar-se del cas. Una altra raó de pes és que considera que
la petició del fiscal no s'ajusta als fets a jutjar i és del tot desproporcionada –8,9 anys de presó–, i diu que no compliria una tasca de resocialització en dos nois “que tenen una vida desenvolupada amb absoluta normalitat”. L'executiu de Colau recalca que aquests motius són els que emparen una decisió que, en principi, se circumscriu únicament a aquest afer judicial. El grup municipal de CiU, però, ja ha demanat explicacions per escatir si el consistori continuarà personant-se com a acusació en els procediments que s'obrin a partir d'ara per episodis d'actes vandàlics. Per afinar més el tret, l'oposició convergent demana explícitament quin paper adoptarà amb els detinguts arran dels aldarulls ocorreguts durant una manifestació el 13 de juny passat al barri de Sant Antoni.

A tot això, Colau continua prenent la mida al càrrec i ahir es va reunir amb els treballadors de l'Ajuntament al Saló de Cent. Entre altres missatges, els va voler transmetre que el canvi de govern no portarà implícita una purga en la plantilla. La nova alcaldessa també té pendent una reunió institucional amb el president de la Generalitat, Artur Mas, tal com tots dos haurien acordat durant la breu trobada protocol·lària que van mantenir després de la presa de possessió. En aquesta cimera un dels temes estel·lars, per no dir el que més, serà el del deute que manté l'administració catalana amb el consistori.

Insults al PP

D'altra banda, el president del grup municipal del PP, Alberto Fernández, va denunciar també ahir que l'oposició va ser objecte d'insults i molèsties durant la investidura de Colau. “Van passar coses mai vistes, i no en el millor dels sentits”, va manifestar el líder popular, que va qualificar de “desagradable” la sensació de travessar la plaça Sant Jaume sense cordó policial, per exprés desig de la nova alcaldessa, enmig de persones “convocades per Barcelona en Comú” que escridassaven, insultaven i amenaçaven “els que no eren de la seva corda”.

LA XIFRA

34
dies
en presó preventiva van passar els dos joves encausats després de la seva detenció el 29 de març del 2012.

LA FRASE

Va ser desagradable travessar la plaça Sant Jaume enmig de gent convocada per BComú que ens insultava
Alberto Fernández Díaz
President del grup del PP

Els joves demanen una regidoria

El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) ha lamentat que en l'organigrama del nou govern local no hi hagi una regidoria específica dedicada a les polítiques de joventut, que estigui adscrita directament a l'àrea d'Alcaldia. En un comunicat, l'entitat considera la decisió “totalment decebedora” i, per tant, planteja que en les modificacions de l'executiu que hi pugui haver en els pròxims quatre anys es torni a recuperar. En l'estructura actual, les polítiques de joventut depenen de la tinència d'alcaldia de Drets Socials i, més concretament, de la regidoria de Cicle de
Vida, Feminismes i LGTBI, que ostenta Laura Pérez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia