Administracions

Canviem descarta un pacte amb el PSC a l'Hospitalet

La distància es fa insalvable amb l'aprovació del sou dels regidors, que baixa un 5% respecte al mandat passat

El pacte entre el PSC i Canviem L'H està més lluny que mai. Tant, que la coalició d'ICV, EUiA i Pirates ha tancat pràcticament la porta després del ple de divendres passat, en què el PSC va quedar sol aprovant la nova estructura municipal i les retribucions dels regidors de l'Hospitalet.

Els edils cobraran un 5% menys que el mandat passat, amb unes retribucions que oscil·laran entre els 1.625 euros per assistència als plens dels regidors sense dedicació exclusiva i els 73.500 euros bruts anuals de l'alcaldessa. Les remuneracions es van aprovar només amb els vots del PSC, mentre que Canviem L'H i la CUP hi van votar en contra i la resta de grups es van abstenir. També es va aprovar la nova distribució de l'Ajuntament, amb set àrees de gestió i 24 assessors, setze per al govern local i vuit per als grups municipals. Els assessors cobraran entre 32.500 i 73.000 euros anuals bruts, cosa que representa, segons el govern local, una reducció global d'un 15% del cost.

L'alcaldessa, Núria Marín, va defensar durant la campanya un pacte de govern amb Canviem L'H com a primera opció, vista l'experiència positiva amb ICV-EUiA durant setze anys. Però les cares han canviat i també la democràcia interna, ja que Canviem L'H s'ha dotat d'un codi ètic i uns processos participatius totalment ineludibles. I el sou aprovat és un obstacle insalvable per a una coalició que defensa que els electes tinguin un sou màxim de 1.900 euros nets al mes. “Els sous aprovats suposen una falta de sensibilitat cap als ciutadans”, afirma la cap de llista de Canviem L'H, Ana González. “Tampoc entenem que el govern necessiti setze assessors, quan el mandat passat n'hi havia dotze”, hi afegeix González, que diu: “No podem arribar a cap pacte amb el PSC amb aquestes remuneracions. Parlarem del que calqui, però hem posat sobre la taula un codi ètic i un projecte de ciutat votat a l'àgora, i no complir-ho seria una traïció.”

LA FRASE

Parlarem del que calgui, però hem posat sobre la taula un codi ètic i un projecte de ciutat votat a l'àgora
Ana González
Portaveu de Canviem L'H
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia