Administracions

Destituït l'‘home fort' d'Albiol que va censurar ‘L'estaca'

El nou govern de Badalona retira un litigi que impedia acomiadar el coordinador de Badalona Comunicació, Albert Fernández Saltiveri

L'Ajuntament li abona una indemnització de 3.000 euros

L'equip de govern de Badalona (Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA) va destituir ahir un dels homes de màxima confiança de l'exalcalde Xavier Garcia Albiol, el coordinador executiu de Badalona Comunicació, Albert Fernández Saltiveri. Personatge polèmic per la seva dèria contra tot el que té relació amb el fet català (es va fer famós quan va censurar un fragment de L'estaca en un festival de curtmetratges i prohibia les imatges amb elements independentistes), Fernández Saltiveri no va cessar amb la resta de càrrecs de confiança del consistori atès que Albiol, quan l'oposició estava a punt de destituir-lo, li va fer un vestit a mida i el va contractar com a responsable de la televisió i la ràdio de Badalona.

Ahir al matí, el regidor de l'àmbit de Badalona Democràtica, José Téllez (Guanyem Badalona en Comú), acompanyat de personal de l'Ajuntament, va citar qui havia estat la mà dreta d'Albiol als mitjans públics per comunicar-li que ja podia passar pels estudis de televisió a recollir les seves pertinences i anar-se'n a casa. L'havien destituït.

L'acomiadament del censor de L'estaca estava en l'aire, pendent que es resolgués un litigi obert pel PP arran dels canvis introduïts en el consell d'administració de Badalona Comunicació per poder rellevar Saltiveri i nomenar Josep Viñeta. L'actual govern de Badalona ha retirat la denúncia i ha explicat que, d'aquesta forma, es pot fer efectiu el preavís que el ja exgerent de la tele i la ràdio va rebre el 3 de març i que expirava el 3 de juny. L'Ajuntament l'ha hagut d'indemnitzar amb 3.000 euros. Pot ser que Fernández Saltiveri estudiï ara si hi ha elements per portar la seva destitució al jutjat.

LA XIFRA

3.000
euros
és la indemnització que ha cobrat Saltiveri atès que el càrrec de gerent l'ocupava des del 3 de març passat

El govern no ha acordat el nom del substitut

Un cop Albert Fernández Saltiveri forma part de la història de Badalona Comunicació, s'espera que en els propers dies l'equip de govern de Badalona aclareixi quins plans té per a la direcció de la societat municipal. Algunes formacions apostarien per nomenar conseller delegat Josep Viñeta, el professional que havia de substituir Saltiveri amb el suport del PSC, CiU, ICV-EUiA i ERC. Guanyem Badalona no s'ha definit. Dimarts se celebra un consell d'administració de Badalona Comunicació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia