Administracions

El govern de Banyoles tindrà tres regidors amb dedicació exclusiva

És un menys que en el mandat anterior, però la despesa global en retribucions serà similar perquè s'hi han afegit dedicacions parcials

Els vuit regidors que acompanyen l'alcalde en l'equip de govern de Banyoles (de CiU, amb majoria absoluta) cobraran en total 216.101 euros anuals bruts en concepte de retribucions o assistències. Per la seva banda, l'alcalde, Miquel Noguer, percebrà 200 euros per cada assistència als plens, comissions informatives, juntes de govern local i reunions de l'equip directiu. Aquestes xifres es van aprovar ahir en un ple extraordinari amb els únics vots favorables de CiU, mentre que els tres grups de l'oposició s'hi van mostrar en contra.

Les retribucions

En aquest mandat hi haurà tres tinents d'alcalde amb dedicació exclusiva. Cobraran 43.220,10 anuals euros bruts, a raó de 3.087,15 euros mensuals per 14 pagues. Són Jordi Congost (primer tinent d'alcalde i responsable de l'àrea d'Urbanisme), Lluís Costabella (tercer tinent d'alcalde i responsable de Via Pública) i Jordi Bosch (quart tinent d'alcalde, responsable de Cultura, Medi Ambient i Festes). Albert Turon (regidor d'Urbanisme) tindrà una dedicació del 75% i cobrarà anualment 32.415,04 euros bruts, repartits en 14 pagues de 2.315,36 euros. La titular de l'àrea de Promoció Econòmica, Joana Vilà, tindrà una dedicació del 40% i percebrà 17.288,04 euros bruts a l'any, a raó de 14 pagues de 1.234,86 euros. El regidor d'Hisenda, Recaptació i Joventut, Pau Comas, i la responsable de Sancions, Participació i Noves Tecnologies, Clàudia Massó, tindran una dedicació del 30% i cobraran a l'any 12.966,10 euros bruts, és a dir, 926,15 per 14 pagues.

La segona tinenta d'alcalde i regidora d'Educació i Benestar Social, Ester Busquets, amb una dedicació del 25%, és la persona de l'equip de govern amb menys retribució: 10.805,08 euros bruts, repartits en 14 pagues de 771,79 euros. Busquets, però, probablement serà consellera comarcal (on també es cuidaria de l'àrea de Serveis Socials) i rebrà una altra retribució d'aquest ens.

L'oposició

Els vuit regidors de l'oposició (Junts per Banyoles, la CUP i ICV) cobraran cadascun 226,71 euros mensuals. Cada grup percebrà 700 euros a l'any, més 675 euros per cada regidor. Les quantitats aprovades ahir són similars a les del mandat anterior, ja que, si bé hi ha una dedicació exclusiva menys, s'han incrementat les parcials. La partida corresponent suposa un 1,2% del pressupost municipal.

LA XIFRA

43.220
euros anuals bruts
rebran els regidors amb dedicació exclusiva durant aquest mandat.

LA FRASE

No hem augmentat ni de quantitats ni de dedicacions exclusives, tot i que podíem fer-ho
Miquel Noguer
ALCALDE DE BANYOLES

Arguments per votar-hi en contra

Mentre que l'alcalde va defensar les retribucions remarcant el fet que no s'havien incrementat, l'oposició va lamentar que no s'haguessin rebaixat. Això hauria estat un “gest cap a la ciutadania”, segons el portaveu de Junts per Banyoles, David Juan, que també va demanar que les quantitats es publiquin “d'una manera que s'entenguin” al butlletí i al web municipal. Més contundent va ser la portaveu de la CUP, Sandra Pazos, per qui les xifres aprovades suposaven “una falta de respecte” a la gent amb dificultats econòmiques. També per Joan Luengo (ICV) les retribucions són massa elevades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia