Administracions

L'Ajuntament de Tavernes resulta dels més transparents del País Valencià

El document valora la informació que els municipis donen en les seues pàgines web, entre les que destaca la de l'Ajuntament d'aquesta vila de la Valldigna

L'Associació de Transparència Pública, en col.laboració amb l'Escola Gobernantia, ha premiat l'Ajuntament de Tavernes que es troba en el tercer lloc de tot el País Valencià en relació a la transparència en el seu portal digital.

L'Ajuntament de Tavernes s'ha avançat a la Llei 19/2013 de transparència que donava dos anys als consistoris per a adaptar-se, tot amb recursos propis, per tant, sense cap despesa per a l'Ajuntament.

Concretament, la Llei marca que la informació subjecta a les obligacions de transparència serà publicada en les corresponents seus electròniques o pàgines web i d'una manera clara, estructurada i comprensible per als interessats.

L'informe ha sigut realitzat amb l'anàlisi de dades de transparència dels municipis de més de 15.000 habitants mitjançant la ferramenta Dyntra. L'índex Dam que recull 143 indicadors de transparència analitza 6 àries diferents: transparència institucional, accés a la informació i publicitat activa, participació i col.laboració ciutadana, transparència econòmic-financera, en les contractacions i serveis, i en matèria de serveis i recolzament a ajuntaments.

L'estudi reflecteix que sols 13 dels 77 ajuntaments valorats arriben o superen el 50 per cent dels indicadors. En aquest cas, Tavernes acompleix 95 d'estos indicadors.

Un equip de 16 voluntaris han participat, durant més de tres mesos, en l'elaboració d'este informe pioner al País Valencià.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia