Administracions

El govern de Banyoles nega amb contundència que el bé comunal corri cap risc

L'alcalde considera que JxB crea una “alarma infundada” quan diu que la desafectació de la zona del Club Natació portarà “conseqüències funestes”

El futur del bé comunal de l'estany i dels terrenys adjacents no corre cap perill pel fet que la finca ocupada pel Club Natació Banyoles hagi quedat fora dels seus límits, va assegurar ahir l'alcalde, Miquel Noguer (CiU). Noguer va comparèixer davant la premsa per contrarestar la suposada “alarma social infundada” creada després que el principal partit de l'oposició, Junts per Banyoles (JxB-ERC), va alertar que aquella decisió establia un precedent que podria tenir “conseqüències funestes”. L'alcalde, que va acusar JxB d'alarmar els banyolins sense justificació, va explicar que si l'àmbit del club ha passat a ser domini públic, en lloc de bé comunal, és perquè no poden tenir aquesta darrera consideració unes instal·lacions de caire privat. “Hem regulat una situació administrativa”, va resumir, alhora que recalcava que, malgrat que el club en té la concessió d'ús fins al 2064, els terrenys continuen sent de titularitat pública i que, si es creu convenient, al final de la concessió es poden recuperar i incloure'ls al bé comunal. Una de les conseqüències que podria tenir el precedent establert per aquesta desafectació seria –havia posat d'exemple JxB– que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) reivindiqués un dret sobre l'aigua de l'estany, actualment propietat dels banyolins. Respecte d'això, Noguer va assegurar: “És fals que algú pugui reclamar-ho, l'ACA no pot reclamar res.” L'alcalde ho va raonar recordant que des del 1915 l'aigua del llac consta oficialment com a propietat municipal (bé comunal), un fet reconegut posteriorment per la llei estatal d'aigües i per la Generalitat.

“De rerefons, el club”

“Possiblement, si no fos el Club Natació Banyoles no es discutiria, no deixa de ser un atac al club”, va comentar Noguer, a tall de retret als republicans per la seva oposició a la desafectació.

LA FRASE

No pot ser bé comunal un espai cedit al club, del qual no gaudeix tota la ciutat
Miquel Noguer
ALCALDE DE BANYOLES

Gairebé tot el perímetre ja és públic

L'espai del Club Natació que ja no és bé comunal fa 11.000 metres quadrats, però Noguer va recordar que, per contra, des del 2010 han passat a tenir aquesta consideració 15.000 metres quadrats de diverses finques. Pràcticament tot el perímetre del llac (tant al terme de Banyoles com al de Porqueres) ja és propietat del consistori banyolí. Queden pendents una finca de Porqueres i uns horts de Banyoles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia