Medi ambient

El Vendrell tanca una part de la platja de les Madrigueres

Amb l'abalisament es pretén protegir la biodiversitat de la zona de dunes, però els veïns s'hi neguen en rodó

El tancament de mig quilòmetre de la platja de les Madrigueres mitjançant balises de fusta ha obert una crisi de confiança entre l'Ajuntament del Vendrell i l'associació de veïns de Sant Salvador. El consistori ha procedit a restringir l'accés per protegir la biodiversitat i iniciar el projecte de renaturalització de la zona a partir del mes que ve. La decisió municipal, però, ha caigut com una galleda d'aigua freda a l'associació de veïns del barri de Sant Salvador, que assegura que tenia el compromís explícit de la regidora de Medi Ambient, Eva Mata (ERC), i el de l'alcalde, Martí Carnicer (PSC), que aquest projecte mai implicaria el tancament de la platja. Per això demanen la dimissió de la regidora republicana. “Algú que incompleix la seva paraula no està capacitat per continuar ocupant un càrrec públic”, va afirmar Núria Piñol, portaveu de l'associació de veïns de Sant Salvador en declaracions a RTVVendrell. Els veïns reclamen l'ús familiar de la platja i no accepten que ningú els restringeixi l'accés.

La regidora de Medi Ambient, Eva Mata, va comparèixer ahir en roda de premsa per respondre als veïns i va assegurar que en la reunió que van mantenir fa uns dies es va informar perfectament els veïns d'aquest projecte, incloent-hi l'abalisament de la zona ara tancada. Segons Mata, aquesta acció és imprescindible per recuperar la zona i més endavant s'obrirà un camí per travessar-la.

LA XIFRA

500
metres de platja
s'han abalisat amb pals de fusta i s'hi ha restringit l'accés per recuperar el valor natural.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia