L'enderroc del Club Med de Cadaqués estarà fet a l'estiu però no serà visitable

El 90% dels bungalous ja són a terra

El director territorial de Medi Ambient a Girona, Emili Santos, va explicar ahir en una visita al paratge de Tudela, on hi havia el Club Meditérranée, que les obres de recuperació de la zona estan molt avançades i que estaran a punt aquest l'estiu. En concret, el departament ja ha eliminat el 90% de la flora exòtica invasora del paratge, ha enderrocat la major part de les edificacions i ha extret el 70% de la runa que generen les obres del Club Med. En total, quan acabi l'obra, s'hauran extret més de 3.000 tones d'espècies vegetals invasores com el bàlsam, la figuera de moro, la gazània i l'atzavara.

El departament confia que les plantes autòctones repoblin la zona, tot i que es farà alguna actuació plantant diverses espècies. La zona més avançada en l'extracció de plantes és la part de la ciutat de vacances que estava urbanitzada. Pel que fa als bungalous del Club Med, ja només en queden uns 40 i s'ha fet més del 91% de l'obra de desconstrucció.

k

Vegeu més imatges a www.elpunt.cat

Restringir l'accés motoritzat al far

El director territorial del Departament de Medi Ambient a Girona, Emili Santos, va explicar ahir que la Generalitat està preparant un pla d'ordenació de la punta del Cap de Creus, que està inclòs dins del pla especial del parc natural i que es planteja restringir l'accés motoritzat al far del cap, cosa que l'Ajuntament de Cadaqués no veu amb bons ulls. La idea seria posar una tanca a la zona de la urbanització de s'Alqueria, on s'instal·laria un servei d'autobusos llançadora per arribar fins al parc natural. La idea del departament, des del qual s'assegura que aquesta idea tot just està en un procés administratiu, és protegir aquesta zona, com també fer amb el paratge de Tudela, al qual no es permetrà l'accés l'estiu que ve per estudiar com ha de ser l'accés. Emili Santos va dir sobre aquesta qüestió del far que és «una obligació regular l'accés motoritzat a aquest espai, perquè és una reserva integral».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.