El conseller Nadal admet que la resposta del govern no va estar a l'altura en la crisi de les nevades

El govern de l'Estat posa en el mateix sac les inundacions i les nevades

El conseller Nadal ha estat el més contundent a l'hora de reconèixer que el govern català, del qual forma part, va tenir una resposta «insuficient» en la crisi de les nevades. Per altra banda, la seva veu s'uneix a la gairebé unanimitat que hi ha en el territori gironí per carregar totes les culpes a Endesa per la manca de manteniment en les torres elèctriques i la precarietat dels materials amb què van ser construïdes. Va assegurar en una entrevista al programa Actualitat viva, que l'empresa Comunicàlia distribueix a televisions locals de Catalunya, que veurem el màxim responsable d'Endesa «travessar el pati dels Tarongers amb el cap cot». També va anunciar possibles sancions i mesures correctores a la companyia elèctrica un cop s'hagi resolt l'expedient informatiu que ha obert el conseller d'Economia, Antoni Castells. Tot i el mea culpa, Nadal va evitar en tot moment criminalitzar ningú a nivell polític. Ho va deixar molt clar quan va assegurar que «el PSC serà fidel al pacte del govern del tripartit i als seus socis». La qual cosa es pot interpretar com una resposta als qui exigeixen la dimissió del conseller Joan Saura.

EL PERSONATGE

Joaquim Nadal
Conseller d'obres públiques
«La resposta de l'executiu en la crisi de les nevades ha estat insuficient»

L'Estat destina 33 milions als boscos

El Consell de Ministres va aprovar ahir posar en el mateix sac les ajudes per les inundacions en diverses zones de l'Estat espanyol i la nevada que va afectar Catalunya, especialment les comarques gironines, el 8 de març. Per tenir accés als ajuts caldrà declarar l'emergència pel que fa a la recuperació i repoblació de boscos afectats. Des del territori català es demana, però, que no es tracti com una catàstrofe sinó com una negligència.

Sant Feliu, sense teatre

i. rigall

El Teatre Municipal de Sant Feliu ha suspès les funcions fins al dia 11 d'abril a causa d'una inundació per la nevada. El teatre tenia una obra programada per demà, diumenge dia 21, que s'ha traslladat al dia 16 de maig. El motiu de la cancel·lació temporal de la programació ha estat una inundació al soterrani la setmana de la nevada. Si bé el teatre ja disposa d'un sistema per eliminar l'aigua, el tall de llum va fer que no es pogués treballar i s'inundés. La quantitat d'aigua filtrada, segons el regidor responsable d'aquest equipament, Jordi Vilà, era «poc important», però va quedar estancada, es va filtrar la humitat i es van reinflar els taulons de l'escenari. El teatre escolar ja ha funcionat amb normalitat, però el V Concurs de Teatre Amateur continuarà l'11 d'abril.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.