Medi ambient

medi ambient

La Generalitat deixa de senyalitzar la reserva marina de Begur pel cost

Manté, però, el control de vigilància del vedat de ses Negres, des que n'ha deixat la gestió

SI demana que l'Ajuntament actuï en la protecció

El Departament de Medi Natural de la Generalitat ha deixat de senyalitzar amb boies els límits de la reserva marina de ses Negres, a Begur, creada l'any 1990 a iniciativa de l'associació Nereo. Des del departament s'ha justificat la mesura per l'alt cost que representen les balises que s'hi haurien de posar, a proposta de Costes del Ministeri de Medi Ambient. “Com que el cost és molt elevat, no s'ha senyalitzat amb boies per mar”, va ser la resposta de Medi Natural. Malgrat això, des del mateix departament es va voler deixar clar que sí que està senyalitzat per terra, i que també s'hi fan controls de vigilància. Una situació criticada ja fa dos anys pel mateix Ajuntament de Begur, ja que va ser el primer any que la gestió va ser assumida totalment per la Generalitat. Fins llavors la gestió l'havia feta Nereo, fins al 2006, i els altres dos anys, la fundació CRAM.

Arran de la situació de desprotecció de la reserva, segons ha denunciat Solidaritat Catalana, a l'oposició de Begur, pel fet que hi passen les barques de pesca i d'esbarjo, sol·licita a l'Ajuntament la seva protecció “amb caràcter d'urgència”. Una protecció, segons SI, que hauria d'assumir el govern local, encara que també li demana la denúncia pública de la Generalitat “per la seva passivitat”. El portaveu del govern begurenc, Joan Loureiro, va dir ahir que no paren d'insistir en la senyalització, encara que reclamen més que hi hagi vigilància.

LA DATA

1993
any
en què es va crear, a iniciativa de l'associació Nereo, que va deixar de gestionar-la el 2006.

LA XIFRA

80
hectàrees
fa la reserva de ses Negres, que cobreix la zona entre el cap Negre i el Pa de Pessic.

Illes Medes, cap de Creus i... illes Formigues

La primera reserva marina del litoral gironí va ser la de les illes Medes, creada el 1990 i que actualment forma part del Parc Natural del Montgrí i del Baix Ter. Vuit anys més tard es va tirar endavant la reserva de l'espai marí del Parc Natural del Cap de Creus. I des de l'Estat s'està treballant en la reserva de les illes Formigues, que havia d'estar aquest any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.