Medi ambient

terres de l'ebre

L'IRTA comprova la tolerància salina de l'arròs

Un projecte finançat pel Ministeri de Ciència i Tecnologia permetrà trobar quina és la varietat d'arròs que tolera millor la salinitat. Tècnics de l'IRTA estan comprovant en dues finques del delta de l'Ebre l'adaptació de cinc mutacions de l'arròs Bahia. Una de les investigadores de l'IRTA, Mari Mar Català, ha explicat que en casos de possibles restriccions d'aigua, com a conseqüència del canvi climàtic, aquestes varietats poden garantir el conreu de l'arròs a zones com el Delta. I, de moment, els resultats al laboratori han estat satisfactoris; hi han provat fins a una vintena de varietats. D'aquestes, han seleccionat les cinc millors per comprovar-ne l'adaptació, de manera que s'han plantat en una finca a les mateixes instal·lacions que l'IRTA té a Amposta, i en una altra finca de la zona de la platja de la Marquesa, amb grans nivells de salinitat. “Comprovarem si aquestes varietats funcionen i es poden registrar i sortir al mercat o necessiten acabar-se de depurar, per exemple, modificant el seu cicle de creixement”, ha detallat Català.

acn

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.