Medi ambient

RIBERA D'EBRE

Investiguen l'origen d'un episodi de pudor a Móra

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i l'Agència de Qualitat Ambiental de la Diputació de Tarragona estan investigant l'origen de la forta pudor que els veïns de Móra d'Ebre han sentit durant les darreres setmanes. Tots els indicis apunten a la pelletera Adobinve, per la qual cosa s'està revisant el procés de depuració de les aigües residuals que porta a terme aquesta empresa. “Hem de determinar quina és la procedència de la pudor, Adobinve assegura que no canvia res en el procés de producció i s'ha mostrat oberta a col·laborar en la investigació”, ha explicat l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol. Segons l'alcalde, l'episodi de mala olor va ser “molt persistent”.

Adobinve està especialitzada en el tractament de ribera, el primer dels processos de transformació de la pell. Fa set anys l'empresa va estrenar una depuradora biològica, que va suposar una inversió d'1 milió d'euros. L'època de més producció és entre el febrer i l'agost.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.