Medi ambient

Medi Ambient

La compactació, l'asfaltatge més ecològic

L'empresa ACT Nanotec presenta el Road Seal, un líquid segellant i estabilitzador de terres, adequat per a vies verdes i camins rurals

Ofert per un distribuïdor banyolí, busca el seu mercat en els ajuntaments

L'asfalt ja ha envaït fa anys aquells vells camins rurals, poc aptes per als moderns cotxes, estris inútils i talossos quan han d'actuar contra el fang i la pols. “Tothom té dreta a arribar a l'era de casa sense enfangar-se i l'asfaltatge convencional és més barat que arreglar els camins de terra cada cop que plou més del compte.” Amb aquest argument es van asfaltar vells camins estrets. Com amb moltes altres qüestions, però, no es va pensar gaire en el manteniment. L'empresa ACT Nanotec va presentar ahir davant de membres de consell comarcals, alcaldes i regidors, en una sessió demostrativa feta a Fortià, un líquid segellant, ecològic, que pot evitar l'asfaltatge convencional, clarament agressiu per al medi ambient, sense presentar-lo, això sí com a substitutiu. “No té l'adherència de l'asfalt convencional. No és directament el substitutiu”, explicava el director tècnic de l'empresa distribuïdora, Jordi Pau, en l'acte publicitari: “El Road Seal és una cimentació transparent però ecològica, perquè és un producte innocu d'origen vegetal.” D'on es treu? La composició de la Coca cola és secreta. Aquest estabilitzador ecològic de camins forestals evita la pols. El distribuïdor és banyolí i el producte base arriba dels Estats Units. El preu sembla que és el gran atractiu perquè oscil·la entre 5-6 euros/m2, un pèl més de la meitat que l'asfaltatge convencional. El procés comença amb l'escarificació del terreny, continua amb un primer reg, previ al primer aplanat. Posteriorment es torna a regar per compactar-ho més tard amb piconadora. Amb una repassada a l'any en garanteixen vint.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.