Medi ambient

Vallès Occidental

Terrassa farà el 2012 dues de les quatre zones d'esbarjo per a gossos

Se situaran als barris del Poble Nou i la Maurina

La de la Cogullada s'atura per l'oposició veïnal i la de Vallparadís es farà més endavant perquè és més cara

L'Ajuntament de Terrassa desencallarà, l'any que ve, l'adequació de dues zones d'esbarjo per a gossos que des de fa mesos reclamen diversos propietaris d'animals que es van organitzar en una plataforma. Tot i que el desembre del 2010 es va anunciar que se'n farien tres, finalment només se'n faran dues durant aquest 2012, que se situaran al barri de la Maurina, entre el passeig 22 de Juliol i els carrers Sardenya i Felip II, i al barri del Poble Nou-Zona Esportiva, a la zona paral·lela a la ronda de Ponent, entre l'avinguda Béjar i el carrer Manuel de Falla.

A l'octubre es va reunir la comissió creada per estudiar la demanda i es va concretar que es posarien en funcionament “amb caràcter experimental”, segons va explicar la regidora de Medi Ambient, Eva Herrero.

L'actuació d'adequació dels espais –instal·lació de tanques, papereres, expenedors de bosses per recollir els excrements i bancs– tindrà un cost de prop de 5.000 euros, i també s'elaboraran unes normes d'ús que els propietaris hauran de complir. Si es constata que no hi ha problemes de convivència i que no es transgredeixen les normes de civisme, el consistori es plantejarà la possibilitat de fer més zones d'aquest tipus al municipi, hi va afegir Herrero.

De moment sí que ha quedat descartada la idea proposada per la plataforma d'adequar un espai al parc de la Cogullada. Herrero explica que només es farà si hi ha consens i, en aquest cas, l'associació de veïns s'hi oposa. A canvi, l'entitat veïnal proposa un altre espai al barri que el govern local s'ha compromès a estudiar.

El tercer espai que segur que s'adequarà estarà situat al parc de Vallparadís, a l'últim tram inaugurat fins a Can Jofresa. La regidora va explicar que no es farà l'any que ve perquè necessitarà una actuació més complexa que podria costar uns 20.000 euros i, en època de crisi, s'haurà de treballar per buscar recursos econòmics.

LA XIFRA

20.000
euros costarà
adequar una zona per a gossos al parc de Vallparadís, que de moment s'ajorna per falta de diners.

LA FRASE

Creiem que fer les zones per a gossos és més una solució que un problema si se'n fa un ús cívic
Eva Herrero
Regidora de Medi Ambient de Terrassa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.