Medi ambient

MEDI AMBIENT

Pugna entre ecologistes i regants al Baix Ter

La Comunitat de Regants de la Presa de Colomers ha sol·licitat 28 hm³ anuals d'aigua del Ter per als conreus del rec de Sentmenat, que discorre a l'esquerra del curs baix del riu fins a l'Escala. Per Naturalistes de Girona, però, la demanda és excessiva perquè els regants, fins ara, tenien dret a 30 hm³.

Segons els ecologistes, la millora d'infraestructura del rec –amb 15 milions invertits– permet estalviar uns 10 hm³ que fins ara s'escolaven per fuites o bé s'evaporaven. En conseqüència, sostenen que el volum per regar no hauria de superar els 20 hm³ i que caldria destinar la resta a recarregar els aqüífers subterranis del Baix Ter.

El president dels regants, Jordi Aulet, defensa que la concessió sovint no s'esgota: “Només si no plou i sobretot a l'estiu.” I recorda que van ser “els primers a demanar la creació de la Comunitat d'Usuaris d'Aigües del Baix Ter”, l'ens que ha de vetllar pels aqüífers però sense recursos per dissenyar el procés de recàrrega.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.