Medi ambient

medi ambient

Crida a mantenir la sostenibilitat tot i la crisi

El II Congrés de Comunicació Ambiental reuneix 100 persones

Un centenar de persones participen en el II Congrés de Comunicació Ambiental que es va inaugurar ahir i que se celebra fins avui a la Casa de Cultura de Girona. El congrés està dedicat a les noves tecnologies i les xarxes socials aplicades a la difusió ambiental i, de fet, ahir es va promoure un intens debat a través del Twitter.

El president del Centre per a la Sostenibilitat Territorial, Àlex Casademunt, va fer ahir, en l'acte d'inauguració, una crida a les institucions perquè no facin servir la crisi com a excusa per retallar en projectes de sostenibilitat. “Ens preocupa que amb la crisi els poders polítics i econòmics considerin que la sostenibilitat és un luxe innecessari”, va dir Casademunt. En aquesta mateixa línia, va expressar els seus temors que en l'actual context socioeconòmica es vulgui activar l'economia al preu que sigui. I va criticar que el govern de la Generalitat estigui a favor que l'Eurovegas s'instal·li a Catalunya. “Crec que com a país podem aspirar a models més sostenibles que no pas a aquests basats en l'oci i el joc”, va dir Casademunt. Va cloure el seu discurs amb una altra crida per combatre el discurs contra la sostenibilitat dels poders fàctics a través de la comunicació. En l'acte d'inauguració del congrés també hi van intervenir el director dels serveis de Territori i Sostenibilitat a Girona, Josep Cortadellas, i el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Girona, Jordi Fàbrega. Oriol Lladó va fer la conferència inaugural.

Entre els ponents que hi van participar ahir destaquen Miguel Ángel Valladares (WWW Adena), Víctor Gutiérrez (Fundació Biodiversitat), Anna González (Moviment R) i les tertúlies de Xavier Cusell (Ràdio 4).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.