Medi ambient

medi ambient

El referèndum sobre el port de Tossa de Mar es farà durant aquest any

El govern espera a tenir tots els detalls del complex

Es farà una campanya informativa perquè els veïns coneguin els arguments a favor i en contra

Els veïns de Tossa de Mar seran cridats a les urnes al llarg d'aquest any per decidir, a través d'una consulta popular, si es tira endavant o s'atura el projecte de port esportiu a sota de la platja des Codolar.

Abans de convocar el referèndum, l'Ajuntament espera conèixer amb detall tot el projecte. De moment se sap el que consta en el conveni signat per l'alcaldessa Gisela Saladich i les dues empreses promotores: la instal·lació d'un port esportiu amb 396 amarratges sota de la platja des Codolar, un hotel de cinc estrelles, xalets de luxe i un hospital marí. Però, per exemple, es desconeix amb detall on s'ubicarien els xalets i el seu nombre, que pot oscil·lar entre tres i deu.“Aquest any serà possible fer la consulta, però s'hauran d'espavilar”, va assegurar l'alcaldessa, en referència a la necessitat que els inversors els facin arribar tota la informació del projecte.

El govern encara està acabant de dissenyar la consulta, però Saladich es va comprometre ahir a treballar “perquè tothom tingui la informació”. En aquest sentit es faran xerrades i altres activitats, però s'està acabant de pensar un sistema –per exemple, un punt d'informació– on tots els veïns trobin els arguments a favor i en contra del projecte i se'ls puguin endur a casa per reflexionar-hi. La pregunta de la consulta tampoc està decidida, però farà referència al conjunt del complex. És a dir, els veïns de Tossa de Mar podran votar “sí”, “no” o en blanc a al projecte presentat per les dues promotores. Segons va detallar Saladich, es descarta que es pugui votar només “sí” o “no” al port amb independència de la resta del projecte. “La consulta no pot ser només del port; hem de preguntar si s'està a favor del port amb tot el que representa, o no”, va dir.

Pel que fa a les opinions dels veïns, recollides ahir per aquest diari, segons les quals la majoria hi estaven a favor, l'alcaldessa no és tan optimista: “No tinc tan clar que la gent hi estigui a favor; en l'actual context econòmic, la gent necessita agafar-se a alguna cosa”, va assegurar.

LA FRASE

Aquest any serà possible fer la consulta popular, però s'han d'espavilar
Gisela Saladich
Alcaldessa de Tossa de Mar

Saladich confia en el PSC

La celebració de la consulta popular és l'únic punt del projecte del port que comparteixen els dos socis de govern: “La Pilar Mundet (PSC) pensa d'una manera i jo d'una altra, però estem d'acord a fer un referèndum”, va admetre l'alcaldessa Saladich (TU). Més enllà, els dos socis divergeixen: el TU dóna suport al projecte i el PSC el rebutja. L'alcaldessa va renovar ahir la confiança en el PSC, malgrat que la seva líder, Pilar Mundet, va assegurar a aquest diari que no se sent còmoda en el govern. “Ho hem parlat amb la Pilar, no tenim cap problema”, va explicar l'alcaldessa. Segons Saladich: “Som molt democràtics i molt oberts; tothom pot dir el que vol.” La divergència entre TU i PSC no serà, per tant, un problema de governabilitat. Almenys fins que es faci el referèndum.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.