Medi ambient

medi ambient

La Generalitat no permetrà cap més port abans del 2015

Els promotors del port de Tossa de Mar es reuneixen amb el Departament de Territori

El govern català els adverteix que tenen molta feina a fer per rebre el permís quan acabi la moratòria

La Generalitat ha advertit als promotors del port de Tossa de Mar que en cap cas permetrà la construcció d'un nou equipament portuari abans del 2015, quan venç la moratòria vigent. “No hi ha voluntat d'obrir el pla de ports fins al 2015, després ja es veurà si mantenim la moratòria o autoritzem més ports”, van explicar ahir a aquest diari fonts oficials del Departament de Territori i Sostenibilitat. Promotors i Ajuntament compten amb aquesta moratòria.

Responsables de la conselleria de Territori i Sostenibilitat es van reunir amb els promotors del port esportiu de Tossa de Mar. Aquests els van explicar el projecte, que consisteix en un complex portuari amb 396 amarradors al costat de la platja des Codolar. “Escoltarem a tothom”, van explicar fonts de la conselleria.

Demostrar que és viable

El govern català, en la reunió amb els inversors, els va alertar que encara tenien feina a fer. Entre la feina pendent per part dels promotors hi ha “demostrar que el port de Tossa de Mar és viable”. També han de fer el projecte executiu i la memòria econòmica, entre altres tasques, segons fonts del Departament de Territori. L'Ajuntament de Tossa va signar dimecres passat un conveni amb dues promotores –pendent de ser ratificat en referèndum– per construir el port al costat de la cala des Codolar en el marc d'un complex que també preveu la construcció d'un hotel de cinc estrelles, diversos xalets de luxe i un hospital marí. La posició al si del govern de Tossa no és unitària.

LA FRASE

No hi ha voluntat d'obrir el pla de ports fins al 2015, després ja es veurà
Fonts oficials de Territori i Sostenibilitat

LA XIFRA

396
amarradors
consten en el projecte del futur port esportiu de Tossa de Mar

Naturalistes de Girona, en contra

L'Associació de Naturalistes de Girona (ANG) s'oposa frontalment al projecte de port esportiu de Tossa. Argumenten que significarà la destrucció d'un dels paisatges més característics i de forta identitat de la Costa Brava, a més de suposar un fort impacte paisatgístic i ambiental. L'entitat es mostra sorpresa perquè considera que es contradiu la carta de Tossa, signada pel municipi, segons la qual es comprometia a “assolir uns objectius encaminats a la preservació del territori i dels seus valors patrimonials, amb un model turístic que preservés el litoral”. D'altra banda, el PSC va qualificar de “disbarat” la construcció del port de Tossa. “La consulta que pretén no tindria cap valor i es plantejaria sobre la possibilitat d'executar un projecte totalment il·legal”, va assegurar Juli Fernández, primer secretari del PSC a les comarques gironines. Es dóna el cas que el PSC –que forma part del govern de Tossa– s'oposa al port, però avala la consulta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.